Pindakaas chocoladekoekjes.

Voor 12 stuks

 

Wat heb je nodig:

1 ei

250 gram pindakaas

65 gram donkere basterdsuiker

1 theelepel dubbelkoolzure soda

20 gram cacaopoeder

½ theelepel vanille extract

100 gram stukjes pure chocolade/ chocolade druppels

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175° C.

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Klop in een kom het ei los.

Voeg de pindakaas toe en meng goed door.

Voeg suiker, dubbelkoolzure soda cacaopoeder en vanille toe en meng nogmaals goed. Het deeg wordt vrij dik, waarschijnlijk zul je met je handen moeten kneden.

Kneed de chocoladestukjes erdoor.

Maak 12 balletjes van het deeg en druk ze plat tot ongeveer 1 cm dik.

Leg ze op de bakplaat.

Bak ongeveer 10 minuten als je ze zacht wilt hebben en 12 minuten als je ze wat harder wilt hebben.

Laat de koekjes minimaal 10 minuten afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt.

 

Tip: Je moet wel echt van pindakaas houden als je deze koekjes maakt, het mondgevoel is ongeveer alsof je een lepel pindakaas eet J, een beetje droog dus.

   

Bron: http://sallysbakingaddiction.com/