Suikervrije appeltaart.

 

Wat heb je nodig:

Voor het deeg:

285 gram bloem

170 gram roomboter

150 gram roomkaas (ik gebruik monchou luchtig)

3 eetlepels koud water

15 gram azijn

1 theelepel bakpoeder

Snufje zout

 

Voor de vulling:

6 zoete appels

3 eetlepels maïzena

1 theelepel kaneelpoeder

Snufje nootmuskaatpoeder

1 vanillestokje

50 gram boter

100 gram paneermeel

 

Om te bestrijken:

1 ei

Scheutje melk

 

Hoe maak je het:

Meng bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en zout tot een soepel deeg.

Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het 30 minuten in de koelkast.

Schil ondertussen de appels en snijd ze in stukken.

Meng maïzena, kaneel, nootmuskaat en het uitgeschraapte merg van het vanillestokje.

Smelt de boter en meng deze samen met het maïzenamengsel door de appelstukjes.

Verwarm de oven voor op 175 C.

Rol ongeveer 3/2 van het deeg uit met een deegroller en bekleed er een taartvorm mee.

Bestrooi de bodem met het paneermeel. (je kunt ook verkruimelde speculaasjes gebruiken voor extra smaak. Bij een suikervrij dieet kun je suikervrije biscuitjes of speculaasjes gebruiken. Dit neemt het vocht op dat uit de appels komt, waardoor de taartbodem niet slap en nat wordt.)

Verdeel de vulling over de bodem.

Rol het resterende deeg uit en leg deze over de vulling. Druk de randen goed aan op de bodem zodat het deksel goed afsluit.

Prik een paar gaatjes in het deksel om lucht te kunnen laten ontsnappen tijdens het bakken.

Bestrijk de taart met geklopt ei met een beetje melk.

Bak in ongeveer een uur gaar en goudbruin.