Cantucci, Italiaanse koekjes met amandel.

 

               

Wat heb je nodig:

250 gram bloem

1 zakje droge gist

150 gram suiker

75 gram roomboter

2 eieren

Snufje zout

150 gram hele amandelen

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 165° C.

Doe de bloem, gist, suiker, boter, eieren en zout in een kom en kneed er een deeg van.

Meng de amandelen door het deeg.

Maak van het deeg 4 rollen van ongeveer 25 cm Lang.

Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een klein beetje plat.

 

Bak ongeveer 25 minuten tot de rollen een beetje gaan kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven.

Snijd met een heel scherp mes de rollen in plakjes van ongeveer 1 cm dikte.   


Leg de plakjes plat op de bakplaat terug.   

Bak nu nogmaals ongeveer 15 minuten tot de koekjes goudbruin worden.   

 



Cantucci, Italian cookies with almond.
               

What do you need:

250 grams flour

1 sachet of dry yeast

150 grams of sugar

75 grams of butter

2 eggs

Pinch of salt

150 g whole almonds


How to make it:

Preheat oven to 165 ° C.

Put the flour, yeast, sugar, butter, eggs and salt in a bowl and knead to a dough.

Mix the almonds into the dough.

Form the dough into 4 rolls of approximately 25 cm long.

Place the rolls on a lined baking tray and push a little bit flat.






Bake about 25 minutes until the rolls get a little color.

Remove the baking tray from the oven.

Cut the rolls with a very sharp knife  in slices of about 1 cm.

Place the slices back on the baking tray.

Bake again for about 15 minutes until golden brown.



1617