Limoen taart/ Lime pie

Aangezien het momenteel 30 graden is in nederland, dacht ik dat het wel lekker zou zijn om een heerllije frisse taart met limoen te maken. Nou kwam ik op  het blog van Sally een recept tegen voor key lime pie. Dat zag er lekker en fris uit! Nou hebben we in Nederland geen key limes, die komen alleen in Florida voor. Bij Amazon.de verkopen ze wel key lime sap, maar dat is nogal prijzig (bijna 100 euro voor twee flesjes). Dus nee, dat gaan we maar niet doen. Gelukkig zijn gewone limoenen wel te betalen, en die plastic flesjes met limoensap in de supermarkt zijn nog makkelijker. Voor de bodem heb ik digestive biscuitjes gebruikt, want ook graham crackers hebben we niet in Nederland, zucht.

Maar al met al, de collega’s op het werk waren zeer enthausiast over het resultaat, dus bij deze het recept:

 

Wat heb je nodig:

 200 gram digestive biscuits

110 gram roomboter, gesmolten

100 gram roomkaas

4 eidooiers

1 blik zoete  gecondenseerde melk (400 gram)

100 ml limoensap, vers of uit een flesje

Rasp van 1 limoen

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Smelt de boter langzaam in de magnetron

Doe de digestive biscuitjes in een plastic zak en rol ze met een deegroller tot kruimels

Meng de kruimels door de boter tot alle kruimels vochtig zijn

Bekleed een bakblik met bakpapier en stort de kruimels hier in.

Druk ze aan op de bodem en zet even in de koelkast

Meng intussen de roomkaas met de eidooiers tot een egaal mengsel.

Voeg de gecondenseerde melk toe en meng weer.

Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.

Vul het sap aan tot 100 ml met limoensap uit een flesje (of gebruik verse limoenen, ongeveer 3 stuks)

Meng door het mengsel en giet op de bodem.

Bak ongeveer 20 minuten tot de vulling stevig is.

Laat afkoelen en vervolgens opstijven in de koelkast, minstens 4 uur.

 

 

Lime pie

As I write this blog post, it is a sweltering 30 degrees Celsius in Holland (which is very warm in our wet climate). I figured a nice refreshing recipe with juicy limes would be a nice treat, so I found a good example on Sallys blog. The original recipe requires key limes, which grow in Florida. Unfortunately they are not sold in Holland. I searched the web and found out that the German Amazon sells little bottles of key lime juice, at a whopping 96 euros for 2 bottles! So no, thank you. I will use normal limes instead. Another little drawback: we do not have graham crackers in Holland and I was not in the mood to first bake them myself, too warm. So I used digestive biscuits instead and left out the sugar.

Anyway, my colleagues at work were pretty enthusiastic about this pie, so I hope you will be too.

What do you need:

 200 gram digestive biscuits

110 gram butter, melted

100 gram cream cheese

4 egg yolks

1 can sweet condensed milk (400 gram)

100 ml lime juice, fresh or bottled

Zest of 1 lime

 

How to make it:

Preheat the oven to 350˚F.

Gently melt the butter in t microwave

Place the biscuits in a sealable plastic bag and bash it with a rolling pin until you have crumbs.

Add the crumbs to the butter and mix well until all crumbs are coated.

Line a baking tray with baking parchment

Distribute the biscuit mix in the tray and level, press firmly.

Cool in the refrigerator while continuing with the filling

Mix the cream cheese with the egg yolks until smooth

Add the condensed milk and mix again

Zest the lime and add to the mix

Press the juice from the lime and add more lime juice until you have 100 ml in total. If you use all fresh limes, it will be about 3 limes

Mix the lime juice in with the rest and pour onto the biscuit base

Bake for about 20 minutes until firm.

Leave to cool to room temperature and cool in the refrigerator for about 4 hours or overnight.

 .