Bitterkoekjes/ almond macaroons

Voor mijn nichten, die dol zijn op bitterkoekjes. Dames, dit is echt heel makkelijk! Ik heb de hoeveelheid suiker verlaagd van 150 gram naar 125 gram, ik vond de koekjes erg zoet. En de hoeveelheid amandelextract had ik al verlaagd van 1 theelepel naar de helft, maar dit vind ik nog steeds te veel. 

Begin dus met een paar druppels en voeg naar smaak toe. 

Vervolgens is het na een kwartiertje al genieten van echt Hollandse bitterkoekjes, zacht, een beetje taaiig en vooral heel erg amandelig (is dat een woord?). Bewaar in een goed afgesloten bakje.         

Wat heb je nodig:

150 gram amandelmeel

125 gram poedersuiker

2 eiwitten

Paar druppels bittere amandelextract

Snuf zout

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 190ᵒC.

Meng amandelmeel en poedersuiker, als je geen amandelmeel hebt, kun je ook blanke amandelen fijnmalen in een foodprocessor.

Meng het zout en de eiwitten erdoor tot een plakkerig deeg ontstaat.

Doe het deeg in een spuitzak met gladde spuitmond en spuit kleine dopjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Druk de dopjes iets plat met een natte vinger.

Bak in 10 minuten lichtbruin en gaar.

 

Almond macaroons

For my cousins, who are fond of macaroons. Ladies, this is really very easy! I have reduced the amount of sugar from 150 grams to 125 grams, I found the cookies very sweet. And the amount of almond extract, I had already reduced from 1 teaspoon to a half, but I still think it is too much.

So start with a few drops and add to taste.

Then after only fifteen minutes enjoy real Dutch macaroons, soft, a little chewy and above all very almondy (is that a word?). Store in a tightly sealed container.

What do you need:

150 gram almond flour

125g icing sugar

2 egg whites

Few drops of bitter almond extract

pinch of salt

How to make it:

Preheat the oven to 190ᵒC.

Mix almond flour and icing sugar, if you don’t have almond meal, you can also grind white almonds in a food processor.

Mix the salt and the egg whites until a sticky dough forms.

Put the dough into a piping bag with a plain nozzle and make small heaps on a baking sheet lined with parchment paper.

Press the drops slightly flat with a wet finger.

Bake 10 minutes until lightly browned and cooked.

1547