Picknick cake.
Afgelopen week hadden we een BBQ van het werk, in het park.
Voor de BBQ werd gezorgd, maar iedereen nam een bijgerecht mee.
Dat is altijd een puzzel, wat neem je mee? Wat vinden de meeste mensen lekker, en vooral, wat kun je de dag van tevoren maken en smaakt koud ook lekker? Ik kwam dit keer uit op een picknick cake, een hartige cake gevuld met kaas, chorizo en (voor de goede orde) groente in de vorm van een paprika. De geur die uit de oven kwam was heerlijk! Jammer dat ik hem tot de volgende dag moest bewaren. De cake viel in goede aarde, hij was zo snel op dat ik alleen een foto heb van de cake in de bakvorm.
Kortom, een aanrader voor als je eens een etentje hebt en iets mee moet nemen.
Wat heb je nodig:
250 gram bloem
1 tl bakpoeder
4 eieren
150 ml olijfolie
100 ml melk
50 g griekse yoghurt
½ tl gedroogde tijm
1 tl gedroogde peterselie
1 tl gedroogde basilicum
Zout en peper
Vulling
150 gram gruyere kaas in blokjes
100 gram chorizo in blokjes
1 paprika in blokjes
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 175˚C.
Klop de eieren met de olie, melk en yoghurt
Voeg bakpoeder en bloem toe en meng er door
Klop de kruiden, peper en zout er door
Spatel de kaas, chorizo en paprika in kleine blokjes er door.
Bekleed een cakeblik met bakpapier
Schep het beslag in de cakevorm
Bak in ongeveer 1 uur gaar
Laat afkoelen op een rooster
Picnic cake.
Last week I had a BBQ party from work. BBQ and meat were arranged, but all my colleagues had to bring a side dish. This is always a puzzle. What to bring? What would most people like? What does still taste good when you make it the day in advance and serve cold? After all, it was in a park, no oven or microwave available. I chose a savory picnic cake with cheese, chorizo sausage and bell pepper (after all, a little vegetable should be added for good measure). The smells wafting from the oven were delicious. Too bad I had to save it all for next day. The cake was gone so fast that I only managed to take a photo from the cake in its baking tin. No lovely pics of lush slices and filling this time. But this cake is definitely a good choice when you are in need of a party snack!
What do you need:
250 grams flour
1 tsp baking powder
4 eggs
150 ml of olive oil
100 ml of milk
50 g Greek yogurt
½ tsp dried thyme
1 tsp dried parsley
1 tsp dried basil
Salt and pepper
filling
150 grams of diced gruyere cheese
100g diced chorizo
1 bell pepper diced
How to make it:
Preheat the oven to 175 ° C.
Mix the eggs with the oil, milk and yoghurt
Add baking powder and flour and mix
Add the herbs, salt and pepper
Fold in the cheese, chorizo and peppers.
Line a cake tin with baking parchment
Spoon the batter into the cake tin
Bake in about 1 hour
Let cool on a wire rack