Picknick cake.                                                                

Afgelopen week  hadden we een BBQ van het werk, in het park.

Voor de BBQ werd gezorgd, maar iedereen nam een bijgerecht mee.

Dat is altijd een puzzel, wat neem je mee? Wat vinden de meeste mensen lekker, en vooral, wat kun je de dag van tevoren maken en smaakt koud ook lekker? Ik kwam dit keer uit op een picknick cake, een hartige cake gevuld met kaas, chorizo en (voor de goede orde) groente in de vorm van een paprika. De geur die uit de oven kwam was heerlijk! Jammer dat ik hem tot de volgende dag moest bewaren. De cake viel in goede aarde, hij was zo snel op dat ik alleen een foto heb van de cake in de bakvorm.

Kortom, een aanrader voor als je eens een etentje hebt en iets mee moet nemen.

 

Wat heb je nodig:

250 gram bloem

1 tl bakpoeder

4 eieren

150 ml olijfolie

100 ml melk

50 g griekse yoghurt

½ tl gedroogde tijm

1 tl gedroogde peterselie

1 tl gedroogde basilicum

Zout en peper

 

Vulling

150 gram gruyere kaas in blokjes

100 gram chorizo in blokjes

1 paprika in blokjes

 

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175˚C.

Klop de eieren met de olie, melk en yoghurt

Voeg bakpoeder en bloem toe en meng er door

Klop de kruiden, peper en zout er door

Spatel de kaas, chorizo en paprika in kleine blokjes er door.

Bekleed een cakeblik met bakpapier

Schep het beslag in de cakevorm

Bak in ongeveer 1 uur gaar

Laat afkoelen op een rooster

 

Picnic cake.

Last week I had a BBQ party from work. BBQ and meat were arranged, but all my colleagues had to bring a side dish. This is always a puzzle. What to bring? What would most people like? What does still taste good when you make it the day in advance and serve cold? After all, it was in a park, no oven or microwave available. I chose a savory picnic cake with cheese, chorizo sausage and bell pepper (after all, a little vegetable should be added for good measure). The smells wafting from the oven were delicious. Too bad I had to save it all for next day. The cake was gone so fast that I only managed to take a photo from the cake in its baking tin. No lovely pics of lush slices and filling this time. But this cake is definitely a good choice when you are in need of a party snack!

What do you need:

250 grams flour

1 tsp baking powder

4 eggs

150 ml of olive oil

100 ml of milk

50 g Greek yogurt

½ tsp dried thyme

1 tsp dried parsley

1 tsp dried basil

Salt and pepper

 

filling

150 grams of diced gruyere cheese

100g diced chorizo

1 bell pepper diced

 

How to make it:

Preheat the oven to 175 ° C.

Mix the eggs with the oil, milk and yoghurt

Add baking powder and flour and mix

Add the herbs, salt and pepper

Fold in the cheese, chorizo and peppers.

Line a cake tin with baking parchment

Spoon the batter into the cake tin

Bake in about 1 hour

Let cool on a wire rack 

2130