Spritsen.

 

Wat heb je nodig:

225 gram roomboter

100 gram witte basterdsuiker

2 zakjes vanillesuiker (of twee eetlepels zelfgemaakte vanillesuiker)*

250 gram bloem

Snufje zout

                                                          

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150˚ C.

Laat de boter op kamertemperatuur komen en roer hem romig met een mixer.

Meng de basterdsuiker en vanillesuiker erdoor.

Zeef de bloem en meng met het zout.

Meng de bloem door het botermengsel en mix tot deze mooi luchtig is.

Doe het deeg in een spuitzak met gekarteld spuitmondje.

(Zelf gebruik ik altijd een wegwerpzak, die zijn te koop bij de groothandel en hoef je niet schoon te maken. Zo heb je geen problemen met vettige boterresten die moeilijk te verwijderen zijn)

Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hier met het deeg mooi koekjes op. Zorg dat ze niet te dicht bij elkaar liggen.

Bak de koekjes in ongeveer 30 minuten mooi goudbruin.

 

 

 

 

* Zelf vanillesuiker maken is heel makkelijk. Als je een keer een vanillestokje hebt gebruikt (bijvoorbeeld voor de crème caramel), zet dan het uitgeschraapte stokje in een potje met gewone suiker. Af en toe goed schudden en na een paar weken smaakt de suiker heerlijk naar vanille!