Appel rabarber kruimel/ apple rhubarb crumble.

For Englisch version scroll down                                                                   

Een van mijn favoriete desserts is absoluut deze fris zoete appel rabarber kruimel. Het frisse van de rabarber, het zoet-zure van de appel en het krokant zoete van de kruimels is echt een top-combinatie! Hoewel het op-zijn-Engels met custard ook erg lekker is, vind ik het wel jammer dat de kruimels daar zacht van worden. Ik houd wel van een beetje krokante bite. Als je dit na het avondeten in elkaar knutselt, heb je net weer lekkere trek gekregen als het klaar is. Zo warm uit de oven is hij het allerlekkerst! Maar pas wel op, het fruit onder de kruimels blijft lang heet.

 

Voor 1 persoon

 

Wat heb je nodig:

1 appel

1 dunne steel rabarber

1 eetlepel vanillesuiker

1 theelepel kaneel

Enkele diepvriesaardbeien (optioneel)

30 gram (1/4 cup) bloem

30 gram ( 2 eetlepels) roomboter

30 gram ( 2 ruime eetlepels) rietsuiker

Kokosolie of boter om in te vetten

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Schil de appel en snijd in stukjes.

Schil de rabarber en snijd in dunne plakjes.

Meng met de vanillesuiker en kaneel.

Meng er eventueel nog een paar aardbeien in stukjes door.

Vet een ovenschaaltje in met kokosolie of boter

Doe de appel mix erin.



 Meng in een kom de boter met de bloem en de suiker tot een kruimelig deeg. Kneed niet te lang door, het moet als los zand aanvoelen.

Leg het deeg op het fruit.

Bak in 30 minuten lichtbruin en krokant.

Laat iets afkoelen voor je je lepel er in zet, het fruit is loeiheet!.   

 

 

English translation:

One of my all-time favorite desserts is this delicious sweet and sour, crunchy apple rhubarb crumble. The combination of tingling rhubarb, sweet and sour apples and crunchy sweet crumble is heavenly! Although I like it English-style as well, with custard, I don’t like the fact that the custard makes the crumble loose its crunch. I do like a bit of crunchiness!

If you prepare this right after dinner, it will be finished by the time your after-dinner sweet tooth starts to yearn for something. It absolutely tastes best warm from the oven. Beware though, the fruit underneath the crumble remains hot for a long time.

 

What do you need:

For 1 person

 

1 apple

1 rhubarb stem

1 tablespoon vanilla sugar

1 teaspoon cinnamon

Some  (frozen) strawberries (optional)

30 gram (1/4 cup) flour

30 gram ( 2 tablespoons) butter

30 gram (2 heap tablespoons) cane sugar

Coconut oil or butter to grease

 

Hoe maak je het:

Preheat the oven to 356˚F.

Peel the apple and cut in small pieces.

Peel the rhubarb stem and cut in thin slices.

Cut the strawberries into small pieces, if used.

Add the vanilla sugar and cinnamon and mix.

Grease a ramekin with coconut oil or butter.

Add the apple mix.

 

 

In a separate bowl, knead butter, flour and sugar to a grainy dough. Do not knead too long, it has to resemble coarse crumbs.

Place the dough on top of the fruit.

Bake in 30 minutes until golden brown and crispy.

Leave to cool a bit, cause the fruit is burning hot!