Paleo verantwoorde chocolade cake uit de magnetron

Deze week kijk ik naar de paleo voedingstheorie.

Paleo is gebaseerd op het voedinspatroon uit de oudheid.

Toen jagers en verzamelaars alleen aten wat het land te bieden had, zonder veeteelt en gecultiveerde landbouw.

Grofweg komt het neer op het eten van groenten, fruit, vlees, eieren,noten en zoete aardappels. Granen, (tarwe, haver, gort, rijst) peulvruchten en aardappels passen niet binnen het paleo principe, en suiker al helemaal niet. Zuivelprodukten zijn een twijfelgeval. De ene paleo aanhanger eet het wel, de ander niet.

Maar hoe maken we dan wat lekkers klaar?

Dat viel nog best mee! Ik vond een heel lekker recept voor een paleo verantwoorde chocolade cake. Omdat ik eigenlijk geen zin had om een hele cake te bakken, en ook geen zin had om de oven aan te zetten, heb ik een tweepersoons cakje in de magneton gemaakt. (De magneton is natuurlijk niet geheel paleo, die hadden ze 10.000 jaar geleden nog niet, maar goed, ik maak gebruik van de moderne techniek) Het cakje is in ieder geval lekker chocoladig, nog goed vochtig en met een hint van kokos die je er in proeft. (Als kokos anti-liefhebber vond ik het meevallen)

Wat heb je nodig:

40 gram amandelmeel

5 gram kokosmeel

10 gram cacao

17 gram ruwe kokossuiker

1/3 theelepel baksoda

Snufje zout

20 gram kokosolie

40 ml yoghurt (het originele recept gebruikt kokosmelk, maar dat had ik niet in huis)

½ theelepel vanille extract

½ ei

1 theelepel honing

 

Hoe maak je het:

Meng amandelmeel, kokosmeel, cacao (zeven), kokossuiker, baksoda en zout.

Voeg gesmolten kokosolie, yoghurt, ei, honing en vanille extract toe en meng met een lepel.

Vet een ovenschaaltje in met olie. (diameter 11 cm)

Schep het beslag in het schaaltje.

Bak 1 minuut 20 seconden op 900 Watt.

Laat iets afkoelen en eet meteen.

Cake uit de magnetron kun je niet zo goed bewaren.

  

 

Paleo approved chocolate cake from the microwave

This week I took a look at the paleo diet theory.

Paleo is based on the food people ate inn the Paleolithic era.

When hunters and gatherers only ate what the land had to offer, without livestock and cultivated farmland.

Roughly speaking, it comes down to eating vegetables, fruits, meat, eggs, nuts and sweet potatoes. Cereals (wheat, oats, barley, rice), legumes and potatoes do not fit within the paleo principle, and sugar most of all. Dairy products are a questionable case. Some people following the paleo principle eat it and others don’t.

But how do we make some sweet treats?

That was not too hard! I found a very good recipe for a chocolate cake that is paleo approved. Because I did not feel like baking a whole cake, and also did not want to turn on the oven, I made a 2-person cake in the microwave. (The microwave is of course not entirely paleo. After all, they did not have that 10,000 years ago, but hey, I make use of modern technology) The cake was nice and chocolaty, still moist and with a hint of coconut there to taste. (as a coconut anti-lover I found it better than expected).

For 2 people:     

What do you need:

40 gram almond flour

5 grams of coconut flour

10 grams of cocoa

17 grams of raw coconut sugar

1/3 teaspoon baking soda

Pinch of salt

20 grams of coconut oil

40 ml yogurt (the original recipe uses coconut milk, but I did not have that)

½ teaspoon vanilla extract

½ egg

1 teaspoon honey

 

How to make it:

Mix almond flour, coconut flour, cocoa (sift), coconut sugar, baking soda and salt.

Add melted coconut oil, yoghurt, egg, honey and vanilla and mix with a spoon.

Grease a microwavable baking dish with oil. (diameter 11 cm)

Spoon the batter into the dish.

Cook 1 minute 20 seconds at 900 watts.

Let cool slightly and eat right away, cake from the microwave does not keep so well.   




Bron/ source: http://livinghealthywithchocolate.com/?s=paleo+chocolate+cake



1589