Tiramisu (zonder eieren).
voor 6-8 personen
Wat heb je nodig:
1 pak lange vingers
250 gram mascarpone
125 ml slagroom
250 ml sterke espresso
50 gram suiker
1 vanillestokje
Reep pure chocolade
Optioneel: Scheutje amaretto of koffielikeur
Hoe maak je het:
Zet een grote beker sterke koffie (oploskoffie gaat prima)
Voeg er naar behoeven een scheutje amaretto of koffielikeur aan toe en twee theelepels suiker.
Dompel de helft van de lange vingers kort in de koffie en bedek er de bodem van een schaal mee. (dompel niet te lang, anders vallen de lange vingers uit elkaar, een paar tellen is genoeg)
Schraap het vanillestokje leeg en klop het merg met de slagroom en de suiker bijna stijf.
Voeg de mascarpone toe en klop tot een glad mengsel.
Bedek de lange vingers met de helft van het mascarponemengsel.
Dompel de rest van de lange vingers in de koffie en bedek de mascarponelaag.
Strijk de rest van de mascarpone over de lange vingers.
Neem een scherp mes en strijk krullen van de reep chocolade. (of gebruik een grove rasp, maar pas wel op want de chocolade wordt heel statisch en blijft dan overal aan plakken)
Versier hiermee de tiramisu en zet de schaal minstens een uur in de koelkast om op te stijven.