Kaneelbroodjes.

Voor ongeveer 14 broodjes

 

Wat heb je nodig:                             voor de vulling:

300 gram bloem                                 75 gram zachte roomboter

50 gram suiker                                   75 gram suiker

Snufje zout                                         1 theelepel kaneel

1 zakje gedroogde gist                       1 ei

50 gram roomboter

1 deciliter melk

 1 ei

                                                          

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 230˚C.

Meng bloem, suiker, zout en gist in een grote kom.

Smelt de boter op lage stand in de magnetron of in een pannetje.

Klop de boter door de melk en het ei.

Roer het botermengsel door het bloemmengsel en kneed tot een soepel deeg.

Als het deeg iets te droog is kun je nog wat melk toevoegen.

Plaats het deeg in een met olie ingevette kom en dek af met plastic folie.

Laat het deeg een half uur rijzen.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 25 x 35 cm.

Meng de zachte boter, suiker en kaneel voor de vulling en strijk deze over het deeg uit.

Rol de lap deeg op tot een dikke worst en snijdt deze in plakken van ongeveer 2,5 cm dik.

Leg de plakken plat op de bodem in een met bakpapier bekleed bakblik. Ze hoeven niet helemaal tegen elkaar aan te liggen.

Kwast de plakken in met losgeklopt ei.

Laat de broodjes nog 15 minute rijzen. Bak de broodjes 20-25 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn. 


Cinnamon Rolls.

For about 14 rolls

 

What you need:                                                  For the filling:

300 grams flour                                                  75 grams of soft butter

50 grams sugar,                                                 75 grams of sugar

Pinch of salt                                                       1 teaspoon cinnamon

1 sachet dried yeast                                           1 egg

50 grams of butter

1 cup milk

 1 egg

                                                          

How to make it:

Preheat the oven to 230C.

Mix flour, sugar, salt and yeast in a large bowl.

Melt the butter over low heat in the microwave or in a pan.

Beat the butter with the milk and the egg.

Stir the butter mixture into the flour mixture and knead to a smooth dough.

If the dough is too dry, you can add some milk.

Place the dough in an oiled bowl and cover with plastic wrap.

Let the dough rise for half an hour.

Roll out the dough into a rectangle of about 25 x 35 cm.

Mix the softened butter, sugar and cinnamon for filling and spread this out over the dough.

Roll the piece of dough into a thick sausage and cut it into slices about 2.5 cm thick.

Lay the slices flat on the baking tray with parchment paper. They do not need to lie close against each other.

Brush the slices with beaten egg.

Let the buns rise for 15 minutes. 

Bake 20-25 minutes until risen and golden brown.

2461