Citroencake.

 

Wat heb je nodig:

225 gram zachte roomboter

225 gram suiker

275 gram zelfrijzend bakmeel

4 eieren

4 eetlepels melk

Rasp van twee citroenen

2 theelepels bakpoeder

Extra optie: voor een extra sappige cake voeg je een in stukjes gesneden appel toe.

Voor de topping:

Sap van 2 citroenen

150 gram suiker

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 160˚ C.

Doe alle ingrediënten voor de cake in een grote kom en roer tot een mooi glad geheel. Dat kan met de hand of met een mixer.

Bekleed een bakvorm van 20 x 20 cm met bakpapier.

Doe het deeg in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 40 minuten mooi goudbruin.

Laat de cake iets afkoelen en meng ondertussen het citroensap met de suiker.

Laat het citroen/suikermengsel over de bovenkant van de cake lopen zodat het mooi in kan trekken.

Na indrogen blijft er een mooi krokant suikerlaagje op de cake liggen.

 

 

Naar een recept van Mary Berry.