Pompoenmuffins/ pumpkin muffins.

Vandaag weer een eenpersoonsrecept voor de snelle trek.

Volgens recept kunnen deze pompoenmuffins zowel in de magnetron als in de oven bereid worden. Ik heb ze dus even allebei uitgeprobeerd om te zien of er verschil is tussen de twee. Ik wil tenslotte wel weten wat ik aanbeveel.

Het beslag is niet heel luchtig. De pompoen is vrij zwaar, dus de muffin rijst niet heel erg. Toch lijkt de muffin in de magnetron iets beter te rijzen, waarschijnlijk omdat deze ook van binnenuit verwarmd wordt.

 



Links de oven versie, rechts de magnetron variant.

Van binnen is de chocolade in de oven versie meer gesmolten dan in de magnetron. De kruim van de magnetron ziet er ook beter uit, 3-0 voor de magnetron tot zo ver.

En dan de smaak. De magnetron variant is wel iets droger, de oven versie wat smeuïger. Hier wint de oven het nipt.

Uiteindelijke uitslag: 3-1 voor de magnetron!

 

Voor 1 muffin

Wat heb je nodig:

3 eetlepels speltbloem

1 eetlepel gare pompoen, gepureerd

1 eetlepel suiker

2 eetlepels melk

1 theelepel zonnebloemolie

Snufje zout

Snufje koekkruiden of kaneel

Snufje bakpoeder

1 eetlepel chocolate chips

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng pompoen, kaneel, melk. olie, bakpoeder en zout in een kom.

Voeg de suiker en de bloem toe en meng goed door.

Roer de chocolate chips er door.

Vet een soufléschaaltje in en zet er een papieren muffinvormpje in.

Schep het beslag in de vorm.

Bak ongeveer 20 minuten

Of zet 1minuut 10 seconden in de magnetron op 900 Watt.

 

 

 

 

Today another 1-person recipe for that fast cravings’ satisfaction.

According to the recipe, this muffin can be made both in the oven and in the microwave. To give you the best advice, I made both and compared them in a muffin battle.

The batter is rather dense. The pumpkin weighs it down and the batter does not lift very well during baking. The microwave muffin seems to lift better, probably because the batter is also heated from the inside.

 

 


On the left the oven version, on the right the microwave contender.

On the inside the chocolate in the oven version is more liquid, which looks a little oozy. Also in crumb the microwave wins in points. 3-0 for the microwave so far!

Than the all-important taste: The microwave contestant is slightly dryer than the oven version, which is more moist and cake-like. The oven scores its first point here.

Final verdict: 3-1 for the microwave!

 

For 1 muffin

What do you need:

3 tablespoons  spelt flour

1 tablespoon cooked pumpkin, mashed

1 tablespoon sugar

2 tablespoons milk

1 teaspoon sunflower oil

Pinch of salt

Pinch of pumpkin spices or cinnamon

Pinch of baking powder

1 tablespoon chocolate chips

 

How to make it:

Preheat the oven to 330˚F.

Mix pumpkin, spices, milk, oil, baking powder and salt in a bowl.

Add sugar and flour and mix well.

Fold in the chocolate chips.

Grease a ramekin and place a paper muffin case inside.

Spoon the batter in de case.

Bake approximately 20 minutes

Or bake in the microwave, approximately 1 minute 10 seconds at 900 Watts.

 

 

Original recipe @chocolatecoveredkatie.com 

Configureer deze downloadwidget