Bananenmuffins (zonder suiker en boter).

Voor 6 grote muffins

 

Wat heb je nodig:

200 gram bloem (of 100 gram volkoren/ 100 gram wit)

1/2 theelepel dubbelkoolzure soda 

2 theelepels bakpoeder (zeef deze, klontjes smaken heel vies!)

snufje zout

1 theelepel kaneel

150 ml karnemelk

50 gram kokosolie (verwarmd om vloeibaar te krijgen)

1 groot ei

1 rijpe banaan, fijngeprakt

75 gram verse medjool dadels (ongeveer 4stuks)

75 gram pecannoten

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Meng bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda, kaneel en zout in een kom.

Meng in een blender de olie, ei, karnemelk, banaan en dadels.

Giet nat bij droog en schep om. Meng niet te veel, dat maakt de muffins taai en compact.

Schep de pecannoten er door.

Zet 6 papieren muffinvormpjes in een muffin bakplaat

Vul de muffinvormpjes met het beslag. Als je van een "echte" muffinvorm houdt (in het Engels een muffintop genoemd,), dan moet je de vormpjes helemaal vullen, zodat er bij het rijzen een kop op komt. Daarom start je de baktijd ook bij hoge temperatuur, dan krijgt het deeg de kans om snel te rijzen voordat het te stevig wordt.   

Na 5 minuten baktijd de oventemperatuur terug brengen naar 190˚C

Bak de muffins 20 minuten tot ze mooi goudbruin en goed gerezen zijn.

Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt!