Bessenrepen/ Berry bars.

Het blijft een uitdaging om steeds iets nieuws te maken om mee te nemen naar mijn werk. Successen uit het verleden zijn dan wel een garantie voor de toekomst, maar niet leuk om te maken en niet handig om een blog mee te vullen. Dus op zoek maar weernaar een lekker en makkelijk recept dat ook nog een beetje gezond oogt.Die vond ik wederom op de blog van Sally .

Dat lukt al snel als je fruit als vulling hebt en havermout met kokosolie als basis. De ahornsiroop in plaats van suiker geeft wel zoet (en calorieën, laten we eerlijk zijn) maar ook mineralen die in tafelsuiker niet (meer) zitten. Met het eitje er door en de noten heb je ook meteen een bron van eiwitten en goede vetten te pakken. Deze reep kan dus zowel als tussendoortje en als snel ontbijt dienst doen! En hij is vooral erg lekker.

Voor 10 stuks

Wat heb je nodig:

Vulling:

2 eetlepels maizena

2 eetlepels warm water

350 gram zomerfruit (vers of diepvries, kersen, aardbeien, bessen, enz)

40 gram ahornsiroop

1 eetlepel suiker

Bodem / kruimels:

180 gram havermout snel ontbijt (ik heb half havermout half meergranen teff ontbijt genomen)

1 theelepel kaneel

250 gram notenboter (pindakaas, amandelboter, gemengde notenboter)

100 gram ahornsiroop

60 gram gesmolten kokosolie

1 ei

1 eetlepel bloem

50 gram gesnipperde amandelen

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Maak eerst de vulling

Meng maizena met water tot egaal gemengd

Doe het fruit met de ahornsiroop en de suiker in een pan en breng aan de kook.

haal de pan van het vuur en meng de maizenapap erdoor tot het goed gemengd is.

 


Meng in een grote kom alle ingredienten voor de koek behalve de amandelen.

Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier

Doe ongeveer ¾ van het deeg in de vorm en druk goed aan.

Schep de vulling er op.


Meng de amandelen door het resterende deeg en  verkruimel over de vulling.

Druk aan zodat het goed blijft plakken.   

Bak ongeveer 30 minuten.

Laat afkoelen voor je de koek in stukken snijdt.

 

     

 

Berry bars.

It remains a challenge to come up with something new every time I need to make a snack to take to work. Of course past successes are a guarantee for future success, but it’s no fun to bake the same thing twice and it is also not very handy if you want to fill a bog with new recipes. So I went in search for a new recipe and found one again on Sally s blog.

It’s the heathy version of a snack bar, the way I like it. Of course that’s easy when you make the filling out of fruit and the base out of quick oats and coconut oil. When using maple syrup instead of table sugar you add all the minerals that are no longer present in the refined sugar (but all the calories, let not lie about that). Together with the egg and the chopped nuts you add some proteins and good fats in to the mix to make it a healthy snack or even a quick breakfast. And most of all, it tastes really good!  

For 10 pieces

What do you need:

Filling:

2 tablespoons corn starch

2 tablespoons warm water

350 gram summer fruit (fresh or frozen, like strawberries, blueberries, cherries, etc)

40 gram maple syrup

1 tablespoon sugar

Base / crumbs:

180 gram quick oats (I used half oats half teff breakfast cereal)

1 tespoon cinnamon

250 gram nut butter (peanut butter, almond butter or mixed)

100 gram maple syrup

60 gram melted coconut oil

1 egg

1 tablespoon flour

50 gram chopped almonds

 

How to make it:

Preheat the oven to 325˚F.

Prepare the filling first

Mix the corn starch with the water and set aside

Put fruit, sugar and maple syrup in a pan and bring to the boil.

Remove from the heat and stir in the corn starch. Mix well.

 


In a large bowl, mix all the ingredients for the base, except the almonds

Line a 8 x 8 inch baking tray with baking parchment

Put about ¾ of the dough in the tray and press down.

Pour the filling on top

Mic the chopped nuts in with the rest of the dough and crumble over the filling.

Press down somewhat to make it stick.   

Bake for about 30 minutes.

Leave to cool completely before cutting.