Pastinaaksoep/ Parsnip soup

Ik maak iedere week soep. Ik ben dol op soep. Iedere dag neem ik een bakje mee naar mijn werk, zodat ik tijdens de lunch een lekkere warme kop soep heb. (met dank aan de magnetron daar). Vaak is soep bij mij een “ruim-je-koelkast-op” recept. Alle restjes groente die ik heb verdwijnen er in.

Maar deze week heb ik heel bewust pastinaaksoep gemaakt. En om het geheel wat voedzamer te maken heb ik kikkerwten toegevoegd. Door alles met de staafmixer te pureren werd het een hele lekkere romige soep. Dus ik dacht, die deel ik met je! Vandaag dus een hartig gerecht, in plaats van zoet. Laat je me weten of je meer van zulke recepten op mijn blog wilt zien?

 

Wat heb je nodig:

4 grote pastinaken

3 grote wortels

1 prei (met groen)

¼ courgette

1 blik kikkererwten 400 gram

1 mergpijp

2 stengels bleekselderij

2 laurierblaadjes

Gedroogde lavas (maggieplant)

2 bouillonblokjes

1 theelepel korianderpoeder

Zout en peper

100 ml kokosmelk

1 liter water (ongeveer)

 

Hoe maak je het:

Snijd het groen van de prei in grove stukken. Houd het wit apart.
Schil 1 wortel en snijd ook in grove stukken, samen met 1 stengel bleekselderij.

Doe deze samen met de mergpijp, lavas, laurierblad en bouillonblokjes in een pan met water.

Kook ongeveer 1 uur tot je een mooie bouillon hebt.

Giet de bouillon door een zeef en vang op in een pan.

Gooi de gekookte groenten en kruiden weg.

Snijd het wit van de prei, de overige wortels, bleekselderij, courgette en pastinaak in stukken en voeg toe aan de bouillon.

Kook in ongeveer 30 minuten gaar.

Zet de staafmixer in de pan en pureerglad.

Was de kikkererwten en pureer de helft ook mee in de soep.

Voeg de rest van de kikkererwten heel toe, samen met de kokosmelk en koriander.

Breng op smaak met peper en zout en voeg eventueel nog wat water toe als de soep te dik is.

 

Parsnip soup

I make soup every week. I love soup. Every day I take a bowl to work, so I have a nice hot cup of soup at lunchtime. (Thanks to the microwave there). Often my soup is a "clean-out-your-refrigerator" recipe. All leftover vegetables disappear into it.

But this week I deliberately made parsnip soup. And to make it extra nutritious, I added chickpeas. Blended with a hand blender it was a very nice creamy soup. So I thought that I share with you! So today a savory dish, rather than sweet. Let me know if you want to see more of these recipes on my blog?

 

What do you need:

4 large parsnips

3 large carrots

1 leek (plus green)

¼ zucchini

1 can chickpeas 400 grams

1 marrow bone

2 stalks of celery

2 bay leaves

Dried lovage

2 bouillon cubes

1 teaspoon ground coriander

Salt and pepper

100 ml coconut milk

1 liter of water (approximately)

How to make it:

Cut the green of the leek into chunks. Keep the whites separately.

Peel 1 carrot and cut into chunks too, along with 1 stalk of celery.

Put this together with the marrow bone, lovage, bay leaf and stock cubes in a pan with water.

Cook about 1 hour until you have a nice broth.

Pour the stock through a sieve and collect in a pan.

Discard the cooked vegetables and herbs.

Cut the white of the leek, the remaining carrots, celery, zucchini and parsnip into chunks and add to the broth.

Cook for about 30 minutes.

Put the blender in the pan and puree smooth.

Wash chickpeas and puree half of them in the soup.

Add the rest of the chickpeas, along with the coconut milk and coriander.

Season with salt and pepper, if necessary add a little water if the soup is too thick.

 

 

1429