Havermoutrepen/ oatmeal bars.   

Ok, ik heb geloof ik wat met havermout. Of het nou pap is als ontbijt, zelfgemaakte granola in de yoghurt, koekjes met chocolade of deze havermoutrepen voor tussendoor, ik vind het allemaal lekker! Vooral als de havervlokken geroosterd zijn in de oven krijgen ze een lekkere nootachtige smaak. En ze worden redelijk krokant, en ik houd nu eenmaal van crunchy. Goed, vandaag dus havermoutrepen, naar recept van chocolate covered katie. Wederom lekker makkelijk te maken, alleen even afwegen, doorroeren, aandrukken in de vorm en bakken maar! In een luchtdicht afgesloten trommel blijven ze wel een paar dagen goed, dus je kunt voor heel de week een lekker tussendoortje meenemen naar school of werk.

Wat heb je nodig:

100 gram ( 1cup) grove havervlokken

3 eetlepels (23 gram) fijngemalen havermeel

1 rijst wafel, verkruimeld of ¼ cup rice crispies

¼ theelepel zout

¼ theelepel dubbelkoolzure soda

1 eetlepel suiker (ik heb sucanat gebruikt)

3 eetlepels (45 gram) agavestroop

2 eetlepels (30 gram) kokosolie, gesmolten

¼ theelepel vanille extract

 

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175˚C.

Meng in een kom alle droge ingrediënten.

Meng in een andere kom de natte ingrediënten.

Voeg nat bij droog en meng heel goed door.

Bekleed een kleine bakvorm van 17x12 cm met bakpapier

Doe het mengsel in de vorm en druk heel stevig aan. Je kunt het beste een velletje bakpapier erop leggen zodat het niet aan je handen blijft plakken tijdens het aandrukken.

Bak in ongeveer 18 minuten tot de koek mooi goudbruin is.

Laat minstens een half uur afkoelen voor je in stukken snijdt.

Verpak in een luchtdichte container.

   

 

   

Ok, I seem to have a thing for oatmeal. Whether it is as a porridge for breakfast, in chocolate chip cookies, in homemade granola or in these oatmeal bars, I like oatmeal!  Especially roasted these oats get a rich nutty flavor and a delicate crunch that I can’t resist. So, oatmeal bars it Is today. The original recipe is from chocolate covered Katie. As always her recipes are real easy to make, just mix in a bowl, press in a baking tin and bake! Easy as pie! You can keep them fresh in an airtight container for a week, so make these to take to school or work all week.

What do you need:

100 gram ( 1cup) rolled oats

3 tablespoons (23 gram) finely ground oats

1 rice waffle, crumbled or ¼ cup rice crispies

¼ teaspoon salt

¼ teaspoon baking soda

1 tablespoon sugar (I used sucanat)

3 tablespoons (45 gram) agave syrup

2 tablespoons  (30 gram) coconut oil, melted

¼ teaspoon vanilla extract

 

How to make it:

Preheat the oven to 350˚F.

Mix all dry ingredients in a bowl.

In a separate bowl mix all wet ingredients.

Add wet to dry and mix very well.

Line a 7 x 5 inch baking tray with baking parchment.

Poor the mix in the tray and press down very hard. Use a  piece of baking parchment to press down, so the mix does not stick to your fingers.

Bake in approximately 18 minutes until golden brown.

Leave to cool for at least 30 minutes before cutting into bars.

Pack in an airtight container.