Granola bars.

Vandaag weer even een recept voor een gezonde snack om mee te nemen naar werk, school of sport. Boordevol gezonde koolhydraten, vetten en vezels. En als je geen zin hebt om te bakken, kan het ook zonder de havervlokken eerst te roosteren. De smaak van geroosterde haver is echter wel veel rijker, dus ik zou het wel aanbevelen. Gewoon even malen, mengen en op laten stijven in de koelkast. Voor mensen met een pinda-allergie, de pindakaas kan ook vervangen worden door amandelboter of kokosboter.

Voor 5 repen

Wat heb je nodig:

5 verse dadels

2 theelepels amandelmeel

2 eetlepels pindakaas

1 eetlepel honing

¾ cup (75 gram) havervlokken

½ cup (75 gram) gemengde noten of alleen amandelen

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150˚ C.

Spreid de havervlokken uit op de bakplaat en rooster ze in ongeveer 20 minuten lichtbruin. Laat afkoelen.

Maal de dadels met het amandelmeel tot een pasta in een foodprocessor.

Verwarm de honing met de pindakaas.

Voeg alles bij elkaar in een kom en kneed met de hand door tot een samenhangend geheel.

Bekleed een bakvorm met bakpapier en druk hier het mengsel goed in aan.

Dek af met folie of bakpapier en laat minstens een uur opstijven in de koelkast.

Snijd in repen en bewaar deze in de koelkast of vriezer.   

 

Granola bars.

Today I would like to share another healthy recipe again for an easy snack to bring to work, school or sport. It is packed with healthy carbs, unsaturated fats and fibers and keeps you going for a while. If you don’t feel like heating up the oven, the rolled oats can also be used raw, without grilling them. The flavor of grilled oats is however much richer, so I would recommend it. After that it is a simple matter if blending, mixing and refrigerating. For anyone with a peanut allergy; the peanut butter can be replaced with almond butter or coconut butter.

For 5 bars

What do you need:

5 fresh dates

2 reaspoons almond meal

2 tablespoons peanut butter

1 tablespoon honey

¾ cup (75 gram) rolled oats

½ cup (75 gram) mixed nuts or just almonds

 

How to make it:

Preheat the oven to 300̊ F.

Spread out the rolled oats on a baking tray and roast for about 20 minutes until golden.

Blend the dates with the almond meal in a food processor until a smooth paste.

Gently warm the peanut butter and honey in a small pan or in the microwave.

Mix everything together in a bowl and knead by hand until combined.

Press down firmly in a small baking tin lined with parchment paper.

Cover with film or parchment paper and refrigerate for at least an  hour.

Cut into 5 bars and keep in the fridge or freezer.