Appel havermoutkoekjes

Momenteel een van mijn favoriete tusendoortjes,  lekkere zachte havermoutkoekjes zonder geraffineerde suiker, maar met gezonde appel, cranberries en noten. Heel makkelijk te maken (een pré als het even snel gemaakt moet worden ), weinig ingredienten en vooral gezond.

Wat heb je nodig:

1 appel, geraspt

100 gram havermout

30 gram kokosolie, gesmolten

1 eetlepel appelstroop, verwarmd (of honing of ahornsiroop)

25 gram rozijnen of gedroogde cranberries

25 gram pecannoten, grof gehakt

Snuf  koekkruiden of kaneel

Snufje zout

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 170ᵒC.

Was de appel en rasp deze met schil tot aan het klokhuis.

Voeg havermout, zout en koekkruiden toe en roer door.

Verwarm de kokosolie en appelstroop even in de magnetron tot deze vloeibaar zijn.

Meng door de appel/havermout.

Schep de rozijnen of cranberries en de noten erdoor.

Kneed nog even met de hand door en maak er ongeveer 5 balletjes van. Druk deze plat en leg op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak in 30 minuten goudbruin en gaar.

Bewaar in een luchtdichte doos.

 

Apple oat cookies

Currently, one of my favorite snacks, tasty soft oatmeal cookies without refined sugar, but with healthy apple, cranberries and nuts. Very easy to make (an advantage if it should be made quickly in our busy schedules), few ingredients and above all healthy.

What do you need:

1 apple, grated

100 grams of oatmeal

30 grams of coconut oil, melted

1 tablespoon apple syrup, warmed (or honey or maple syrup)

25 grams of raisins or dried cranberries

25 grams of pecans, coarsely chopped

Pinch of mixed spice or cinnamon

Pinch of salt

 

How to make:

Preheat the oven to 170ᵒC.

Wash the apple and grate it with zest to the core.

Add oatmeal, salt and mixed spice and stir.

Heat the coconut oil and apple syrup in the microwave until they are liquid.

Mix in the apple / oatmeal mixture.

Spoon the raisins or cranberries and nuts in.

Knead a bit with by hand and make about five balls. Flatten and place on a baking sheet with parchment paper.

Bake 30 minutes until golden brown.

Store in an airtight container. 

1539