1-persoonscake-in-een-mok (2).

Als je de gewone cake in een mok wel een heel leuk idee vond, maar het recept eigenlijk een beetje te slecht voor de lijn, dan heb ik hier een lekker alternatief. Het recept komt van www.chocolatecoveredkatie.com ,een blog met gezonde(re) koekjes, toetjes en cakes.
Katie stopt stiekem zelfs groente in haar cakes zonder dat je er erg in hebt, en veel recepten zijn glutenvrij, lactose vrij, vegetarisch of veganistisch.

Vandaag dus een chocoladecake voor 1 persoon uit de magnetron.

  

Wat heb je nodig:

1 eetlepel cacaopoeder

3 eetlepels speltbloem, of ander bloem

Snufje zout

1 ½  eetlepels suiker

¼ theelepel bakpoeder

2 theelepels kokosolie of andere plantaardige olie

3 eetlepels melk

½ theelepel vanille extract

 

Hoe maak je het:

Meng cacao, bloem, zout, suiker en bakpoeder.

Voeg olie, melk en vanille extract toe en meng heel goed.

Vet een mok of souffléschaaltje in met een beetje zonnebloemolie of boter.

(Dit is belangrijk, zodat de cake tijdens het rijzen langs de mok omhoog kan “glijden”)

Schep het deeg in de mok of het schaaltje.

Dit is een kleiner recept dan de basis 1-persoonscake in een mok, én er zit geen ei in, dus het deeg rijst veel minder hard. Alles mag dus in 1 mok.

 

Zet de mok in de magnetron en bak 1 minuut bij 900Watt of 1 minuut 20 seconden bij 800 Watt.

 

Eet het cakeje liefst vers (en warm) met een lepel direct uit de mok.    Bewaren kun je dit cakeje niet heel lang.

Heel uit de mok halen  is lastig. Snijdt hem langs de randen los en wip hem er met een mes uit. De randjes komen er niet mooi glad uit helaas. In de mok ziet de cake er op zijn mooist uit.