Bloedsinaasappel gember broodjes.

Voor ongeveer 18 broodjes

 

Wat heb je nodig:                            

140 ml melk

45 gram suiker                                  

1 zakje gedroogde gist

375 gram bloem + extra                    

75 gram roomboter, gesmolten

Geraspte schil en 3 eetlepels sap van een bloedsinaasappel

1 theelepel vers geraspte gember

1 ei

Snufje zout

voor de glazuur:

75 gram poedersuiker

2 eetlepels sap van een bloedsinaasappel

                                                          

Hoe maak je het:

Verwarm de melk tot handwarm in een beker in de magnetron.

Voeg de suiker en de gist toe en laat 5 minuten staan.

Doe 125 gram van de bloem, het ei, de boter, de gember, sap en rasp van de bloedsinaasappel en het melkmengsel in een mengkom.

Klop met de mixer mooi glad.

Voeg de resterende 250 gram bloem toe en meng met een houten lepel door.

Keer de kom om op een schoon werkblad en kneed met de hand tot een mooi elastisch deeg. Als het iets te plakkerig is voeg je nog een beetje bloem toe.

Olie een schone kom in en laat het deeg hier ongeveer een uur in rijzen onder een doek.

Sla na het rijzen de lucht uit het deeg en verdeel het in 18 stukjes.

Maak van ieder stuk een rolletje en leg hier een knoop in.


  

Bekleed twee bakplaten met bakpapier en leg de broodjes hier 3 aan 3 op.   

 

Laat de broodjes onder een doek (dan drogen ze niet uit) nog 45 minute rijzen.

Verwarm na 30 minuten de oven voor op 190˚C.

Bak de broodjes ongeveer 10  minuten tot ze mooi gerezen en lichtbruin zijn.

Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster.   

 

Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met het bloedsinaasappelsap. Maak een spuitzakje van een plastic zakje en doe hier de glazuur in.



 Knip het puntje van het zakje en maak mooie glazuurstreepjes op de broodjes.

(Doe dit boven het gebruikte bakpapier, want het gaat druipen) 



Origineel recept via http://www.bakedbyanintrovert.com/blood-orange-ginger-knots/