Snickerdoodles.

Snickerdoodles, alleen de naam al tovert een glimlach op je gezicht toch? En dan heb je die heerlijke, zacht brosse koekjes nog niet eens geproefd! Naar een recept van Nigella Lawson, dus een lekker decadent koekje met roomboter en specerijen. Ze zijn klein van stuk, dus voel je niet al te schuldig om hier je tanden in te zette. Het kan niet iedere dag gezonde-recepten-dag zijn!

Voor ongeveer 30 koekjes

Wat heb je nodig:                            

250 gram bloem

½ theelepel nootmuskaat

¾ theelepel bakpoeder

½ theelepel zout

125 gram roomboter op kamertemperatuur

100 gram fijne kristalsuiker, + 2 eetlepels

1 ei

1 theelepel vanille extract

1 eetlepel kaneel

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven  voor op 180˚C.

Meng bloem, nootmuskaat, bakpoeder en zout.

Roer in een grote kom de boter met 100 gram suiker zacht en luchtig.

Klop het ei en de vanille erdoor.

Roer de droge ingrediënten erdoor tot een mooi glad geheel.

Meng de 2 eetlepels suiker met de kaneel in een kom.

Pluk bolletjes deeg ter grootte van een walnoot van het deeg en rol er balletjes van.

Haal de balletjes door het suiker kaneel mengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes ongeveer 15 minuten tot ze mooi goudbruin en een beetje gebarsten zijn.

Laat ze op een rooster afkoelen.