Appel rabarbercake/ apple rhubarb cake.
Wat heb je nodig:
200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
4 eieren
200 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 appel
2 dunne stelen rabarber
1 eetlepel speculaaskruiden
Hoe maak je het:
Verwarm de oven voor op 170˚C.
Schil de appel en de rabarber en snijd in stukjes
Klop de boter glad en meng er de suiker door.
Mix er een voor een de eieren door tot ze zijn opgenomen.
Mix er het bakmeel, speculaaskruiden en het bakpoeder door tot een mooi glad beslag
Schep de appel en rabarber erdoor.
Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met bakpapier en schep het beslag er in
Bak ongeveer 45 minuten.
(als je een cakeblik wilt gebruiken, bak dan een uur, het beslag is dan een dikkere laag)
Apple rhubarb cake.
What do you need:
200 gram soft butter
200 gram sugar
4 eggs
200 gram selfraising flour
1 teaspoon baking powder
1 apple
2 thin rhubarb stalks
1 tablespoon pumpkin pie spices
How to makeit:
Preheat the oven to 340ᵒF
Peel the apple and the rhubarb stalks and cut into pieces
Whip the butter creamy and add the sugar
Whip until creamy and add the eggs one by one, mix until each egg is absorbed
Mix in the flour, spices and baking powder until a smooth batter.
Spoon the apple and rhubarb pieces into the batter
Line an 8 x 8 inch baking tin with baking parchment
Spoon the batter in and bake for about 45 minutes.
(If you like to use a cake tin, bake for about 60 minutes, as the layer of batter is thicker)