Hazelnootmuffins/ hazelnut muffins.

Vandaag het laatste recept met de hazelnoten uit de tuin van mijn vrienden. Na de muesli en de koekjes is het nu de beurt aan de muffins, ontbijtmuffins wel te verstaan! Wat is er nou lekkerder dan muffins als ontbijt? En ze zijn nog gezond ook, want er zit geen toegevoegde suiker of boter in. Mocht je ze nou liever iets zoeter hebben, voeg dan nog een flinke eetlepel honing toe aan het beslag, of doe een beetje honing op de gebakken muffins.

Voor 18 mini muffins

Wat heb je nodig:

100 gram volkoren bloem

¼  theelepel dubbelkoolzure soda 

1 theelepels bakpoeder (zeef deze, klontjes smaken heel vies!)

snufje zout

½  theelepel kaneel

75 ml karnemelk

25 gram kokosolie (verwarmd om vloeibaar te krijgen)

1 klein ei

60 gram appelmoes

2 verse dadels

50 gram hazelnoten, grof gehakt

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Meng bloem, bakpoeder, dubbelkoolzure soda, kaneel en zout in een kom.

Meng in een blender de olie, ei, karnemelk, appelmoes en dadels.

Giet nat bij droog en schep om. Meng niet te veel, dat maakt de muffins taai en compact.

Schep de hazelnoten er door.

Vet 2 mini muffinbakplaten in met kokosolie

Vul de muffinvormpjes geheel met het beslag.

Zet de bakplaten in de oven en draai de temperatuur terug naar 190˚C

Bak de muffins 15 minuten tot ze mooi goudbruin en goed gerezen zijn.

 


 

 

Hazelnut muffins.

Today I give you the last recipe made with the hazelnuts from my friend’s garden. After the granola and the cookies, now it’s time for muffins, breakfast muffins to be precise! What can be better than muffins for breakfast?

And these are healthy too. No butter or added sugar, only coconut oil, apple sauce and dates. If you like a bit more sweetness, you can add a full tablespoon of honey to the dough. Or drizzle some honey over you freshly baked muffins.

For 18 mini muffins

What do you need:

100 gram vowhole eheat flour

¼  teaspoon baking soda 

1 teaspoon baking powder (sifted, lumps taste awful!)

Pinch of salt

½  teaspoon cinnamon

75 ml buttermilk

25 gram coconut oil (heated to liquefy

1 small egg

60 gram applesauce

2 fresh dates

50 gram hazelnuts, coarsly chopped

 

How to make itt:

Preheat the oven to 430˚F

In a bowl mic flour, soda, baking powder, salt and cinnamon

In a blender mix the oil, butter milk, egg, apple sauce and dates

Mix wet into dry until just blended.

Fold in the chopped hazelnuts.

Grease two mini muffin pans with coconut oil

Fill the cups to the brim with the dough.

Place the baking pans in the oven and turn the heat down to 375 ̊ F

Bake the muffins 15 minutes untill well risen and golden brown.

Leave to cool on a whire rack.

These muffins taste great for breakfast!