Pompoentruffels 

Het is bijna Halloween! En het is herfst, heel erg herfst.En wat hoort daarbij? Pompoen natuurlijk! Dus toen ik een recept tegenkwam voor pompoentruffels,moest ik die proberen. De combinatie van pompoen, koekkruiden en chocola is een gouden. Mijn collega’s zaten elkaar nog net niet weg te kijken wie er nog een kon nemen. Ze waren in ieder geval heel snel op!  


Wat heb je nodig:

55 g roomkaas (monchou luchtig)

15 g poedersuiker

72 g pompoen puree

175 g digestive biscuits, verkruimeld

1/2 theelepel speculaaskruiden

1/2 theelepel kaneel

100 g witte chocolade, gesmolten

Topping:

100 g witte chocolade, gesmolten

100 g melkchocolade, gesmolten

 

Hoe maak je het:

Kook de  pompoen in een beetje water gaar (ongeveer 20 minuten). Giet af en pureer.

Roer de roomkaas met de poedersuiker los.

Stop de digestive biscuitjes in een afsluitbare zak en sla ze tot fijne kruimels. Roer de kruimels en de pompoen door de roomkaas en klop een beetje luchtig.

Voeg de kruiden, kaneel en gesmolten chocolade toe.

Zet het mengsel minstens 1 uur afgedekt in de koelkast om op te stijven.

Bekleed een bord, plank of siliconenmat met bakpapier.

Rol het gekoelde mengsel in kleine balletjes en leg ze op het bakpapier. Zet terug in de koelkast tot ze helemaal koud zijn. (ongeveer 35 balletjes)

Smelt de twee chocolades (of 3 als je ook puur wilt) apart in een klein kommetje.

Dompel de balletjes in de chocolade, laat met een vork uitlekken en leg ze los van elkaar op het bakpapier.

Laat de chocolade in de koelkast hard worden.

Bewaar in de koelkast.


Pumpkin truffles      

As Halloween is slowly creeping near and autumn has definitely arrived, it is time for pumpkin! Lots of pumpkin. So when I came across a pumpkin truffles recipe, I just had to make it. I have to say, the combination of pumpkin, pumpkin spice and chocolate is a winner! My colleagues were fighting over the last truffles! They were gone in 60 seconds.                

What do you need:

55 g cream cheese (MonChou)

15 g icing sugar

72 g pumpkin puree

175g digestive biscuits, crushed

1/2 tsp mixed spice

1/2 teaspoon cinnamon

100 g white chocolate, melted

Topping:

100 g white chocolate, melted

100 g dark chocolate, melted

 

How to make it:

Cook the pumpkin in a little water until tender (about 20 minutes). Drain and mash.

 Mix the cream cheese with the icing sugar.

 Put the digestive biscuits in a sealable bag and roll them with a rolling pin into fine crumbs. Stir the crumbs and pumpkin with cream cheese and whisk until smooth.

 Add the spices, cinnamon and melted chocolate.

 Put the mixture covered in the refrigerator for at least 1 hour to firm up.

Line a plate, shelf or silicone mat with baking paper.

Roll the cooled mixture into small balls and place on the baking paper. Put back in the fridge until they are completely cold. (approximately 35 balls)

Melt the two chocolates (or three if you want pure as well in separate small bowls.

Dip the balls into the chocolate, then drain with a fork and place them separately on the baking paper.

Let the chocolate set in the refrigerator.

Store in the refrigerator. 


(original recipe on www.sallysbakingaddiction.com)


2265