Scones.For English version scroll down

 

Wat heb je nodig:

500 gram bloem

1 theelepel zout

2 theelepels dubbelkoolzure soda

2 theelepels wijnsteenzuur

50 gram koude boter in blokjes

25 gram plantaardige margarine in blokjes

3 deciliter melk

1 ei

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Zeef bloem, dubbelkoolzure soda, wijnsteenzuur en zout in een kom.

Wrijf de twee soorten boter erdoor tot het geheel kruimelig is.

Giet de melk erbij en meng zo kort mogelijk.

Kieper het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed tot een samenhangend deeg.

Rol uit tot een lap van ongeveer 3 cm dik.

Steek met een ronde steker (kies zelf een mooie maat) minstens 10 scones uit het deeg.

Verzamel de reststukken en rol opnieuw uit om de laatste scones uit te steken.

Bekleed een bakplaat met bakpapier

Zet de scones tegen elkaar aan op het bakpapier (De scones moeten tijdens rijzen en bakken omhoog, niet opzij)

Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.

Bak de scones ongeveer 10 minuten tot ze goed gerezen en licht goudbruin zijn.

Eet ze het liefst warm met echte Engelse clotted cream of Hollandse slagroom en jam of marmelade.



 

   
 

What do you need:

5 cups of flour

1 teaspoon salt

2 teaspoons baking soda

2 teaspoons cream of tartar

¼ cup butter, cut in small cubes

2 tablespoons vegetable fat, cut in small cubes

1 ¼  cup milk

1 egg, beaten

 

How to make it:

Preheat the oven to 425˚ F

Sift the flour, baking soda, cream of tartar and salt in a large bowl.

Rub the two types of fat into the flour until it resembles coarse sand.

Pour in the milk and mix briefly.

Turn the bowl onto a lightly floured surface and knead to a dough.

Roll out the dough to a thickness of 1,2 inch.

Use a cookie cutter (choose your own preferred size) to cut out at least 10 scones.

Gather the remaining dough and roll out again to cut out the last scones.

Line a baking tray with baking parchment.

Put the scones on the baking tray and do not leave any room in between them. The scones need to rise up, not outwards.

Glaze the scones with thebeaten egg and bake for approximately 10 minutes until well risen and lightly colored.

Preferably eat them warm with clotted cream or whipped cream and jam or marmalade.