Energierepen / Energybars (2).

For English version scroll down

 Wat heb je nodig:

114 gram honing

1 theelepel vanille extract

30 gram amandelmeel

Snufje zout

15 gram amandelboter (of pindakaas als je dat niet hebt)

187 gram ongezouten amandelen of andere noten

75 gram gedroogd fruit zoals rozijnen, cranberries, stukjes abrikoos, dadel

105 gram pitten en zaden zoals pompoenpit, zonnebloempit, sesamzaad

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150˚C.


  

Meng in een grote kom de honing, vanille extract, amandelmeel, amandelboter en zout. Roer goed door.

Meng er de noten zaden en gedroogde vruchten door. Dit is zwaar werk maar zorg ervoor dat alles goed bedekt is met het honingmengsel.

 



Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier

Stort het mengsel in de vorm en druk heel goed aan. Het moet zo strak mogelijk in de vorm zitten zodat het goed bij elkaar blijft.

Bak in 20 minuten.

Laat een uur afkoelen op een rooster en zet het vervolgens een uur in de koelkast om stevig te worden.

Snijdt in repen en verpak iedere reep apart in folie.

De repen zijn het beste in de koelkast te bewaren, of in de vriezer als je ze langer wilt bewaren.   

 

   
 

What do you need:

1/3 cup of honey

1 teaspoon vanilla extract

¼ cup almond meal

Pinch of salt

1 tablespoon almond butter (or peanutbutter if you don't have almond butter)

1 1/3 cup raw unsalted almonds or mixed nuts

½ cup dried fruit like raisins, cranberries, apricots or dates

¾ cup seeds like sunflower, pumpkin and sesame seeds

 

How to make it:

Preheat the oven to 350˚ F   

In a large bowl mix the honey, salt, vanilla extract, almond meal and almond butter very well.

Fold in the nuts, fruit and seeds. This is hard work, but everything needs to be covered by the honey to stick together.

 



Line an 8 x8 inch baking tray with baking parchment and transfer the mix.

Pack the mix in as tightly as possible.

Bake for 20 minutes.

Let cool on a wire rack for an hour and then further cool for one hour in the refrigerator to fully set.

Cut into bars and wrap the bars individually in plastic film.

Keep the bars in the fridge or freeze them until needed.   

Recipe from www.sallysbakingaddiction.com