Pindakaaskoeken.

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo dol op pindakaas.

Met een klein potje doe ik meer dan een jaar, ik neem hooguit één boterham met pindakaas per maand ofzo.

Waarom dan toch pindakaaskoeken?

Omdat ze er op Sally’s blog zo lekker uitzagen. En omdat anderen wel dol op pindakaas kunnen zijn natuuurlijk. Maar ik moet eerlijk bekennen; deze koeken zijn echt heel lekker. Een beetje zacht van binnen, een krokant randje, een goede pindasmaak, maar niet droog en verhemelte vastplakkend als pindakaas kan zijn. Na 5 dagen in de koektrommel (geloof me, deze koeken vullen behoorlijk en mijn collega’s zijn op vakantie, dus ik eet er één per dag) zijn ze nog steeds lekker. Ik heb ze met M&M’s gemaakt, chocola en pinda in één past hier perfect bij!

 

Voor ongeveer 14 grote koeken

 

Wat heb je nodig:

150 g bloem

½ theelepel bakpoeder

½ theelepel baksoda

¼ theelepel zout

115 g zachte boter

100 g suiker

75 g bruine basterdsuiker

1 ei

250 g pindakaas

½ theelepel vanilleextract

 

Voor de vulling M&M’s, gehakte pinda’s of chocolate chips.

Wat kristalsuiker om te bestrooien

 

Hoe maak je het:

Roer de boter zacht

Roer de beide suikers erdoor tot een romige massa

Klop het ei en het vanilleextract erdoor.

Meng de pindakaas erdoor

Meng bloem, bakpoeder, baksoda en zout.

Spatel door het pindakaasmengsel

Meng de M&M’s, pinda’s of chocolate chips er door.

Zet het deeg een half uurtje in de koelkast

Verwarm de oven voor op 175°C

Rol ongeveer 14 balletjes van het deeg

Bekleed twee bakblikken met bakpapier en leg de deegballetjes erop, laat genoeg ruimte tussen de koeken, ze spreiden uit

Druk ze een beetje plat.

Bestrooi met een beetje suiker

Bak ongeveer 15 minuten

Haal de bakplaten uit de oven en laat de koeken ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen.

Laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.

 

Peannut butter cookies

I have never been a hugh peanut butter fan. I maybe have 1 peanut butter sandwich a month or so. One small jar lasts me a year or more. So why peanut butter cookies? Because they looked really nice on Sally’s blog, and of course other people might be bigger fans of peanut butter than me.

But I have to admit, these cookies are really good. Soft on the inside, crispy on the outside and with a good peanut butter flavor that does not get your tongue stuck in your mouth. Since my colleagues are on holiday I have to eat all 7 cookies I baked myself. But even after 5 days in the cookie jar they still taste good. (They are pretty filling, I can only eat 1 at a time). I made them with M&M’s, the combination of chocolate and peanut goes really well with these cookies.

Makes about 14 big cookies

What do you need:

150 g flour

½ teaspoon baking powder

½ teaspoon baking soda

¼ teaspoon salt

115 g soft butter

100 g of sugar

75 g brown sugar

1 egg

250 g peanut butter

½ teaspoon vanilla extract

 

For the filling M&M's, chocolate chips or chopped peanuts.

Some granulated sugar for dusting

 

How to make it:

Soften the butter by stirring for a minute

Stir in the two sugars until creamy

Beat in the egg and vanilla extract.

Mix in the peanut butter

Mix flour, baking powder, baking soda and salt.

Fold into the peanut butter mixture

Mix in the M&M's, peanuts or chocolate chips.

Put the dough in the fridge for half an hour

Preheat the oven to 175°C

Role about 14 balls of dough

Line two baking trays with baking paper and place the dough balls on it, leave enough space between the cookies, they spread

Press the balls slightly flat.

Sprinkle with a little sugar

Bake for about 15 minutes

Remove the baking sheets from the oven and let the cookies cool for about 10 minutes on the baking sheet.

then cool further on a wire rack.

 

 

Original recipe: http://sallysbakingaddiction.com/2016/07/08/big-bakery-style-peanut-butter-chunk-cookies/

 

1788