Pure chocolade truffels

Wat nou als je heel erg trek hebt in bonbons? Maar liever iets gezonds eet? Dan is dit de oplossing! Chocoladetruffels gemaakt met dadels, amandelen en pure chcolade. Minder calorieen, geen toegevoegde suiker, gezondere vetten en toch heel erg lekker. Het origineel komt van Sally, ik heb er zelf verschillende smaken aan toegevoegd.Ik geef hier drie smaken als voorbeeld, maar ik zou zeggen, leef je uit. Wat dacht je van pistache, gevriesdroogde aardbeien of kersen?De mogelijkheden zijn eindeloos.

 

Wat heb je nodig:

Basis:

250 gram dadels, liefst verse

70 gram amandelen

70 gram zonnebloempitten

20 gram cacao

2 theelepels vanilleextract

100 gram pure chocolade

Smaken:

·        2 bolletjes stemgember, heel klein gesneden

·        1 zakje expressopoeder + 1 eetlepel amaretto likeur

·        Gedroogde cranberries + 10 druppels zeer goede balsamico

 

 

Hoe maak je het:

Week de dadels 10 minuten in heet water en verwijder eventueel de pit

Doe de dadels met de amandelen en de zonnebloempitten in een keukenmachine en maal fijn.

Voeg de vanille en cacao toe en meng nog even.

Verdeel de vulling in drie porties

Voeg aan ieder portie een andere smaak toe (of laat als basis) en kneed goed door

Smelt de chocolade au bain marie of voorzichtig in de magnetron

Draai met de hand kleine balletjes van de vulling, ongeveer 10 stuks per smaak

Dompel de balletjes in de gesmolten chocolade en haal ze er met een vork uit

Tik de overtollige chocolade er af en leg ze op een bord bekleed met bakpapier (ik heb het zonder bakpapier geprobeerd, maar toe kwamen ze niet meer los van het bord, dus echt, bakpapier!)

Leg een klein stukje gember of cranberrie in de natte chocolade, zodat je de verschillende smaken kunt herkennen.

Zet minstens 4 uur in de koelkast om hard te worden.

 

 

Chocolate truffles

What if you really crave sweets? But rather eat something healthy? Then this is the solution! Chocolate Truffles made with dates, almonds and pure chocolate. Less calories, no added sugar, healthy fats and still very tasty. The original comes from Sally, I myself have added several flavors. I gave three flavors as an example, but I would say, go nuts! How about pistachio, freeze dried strawberries or cherries? The possibilities are endless.

What do you need:

base:

250 grams of dates, preferably fresh

70 grams of almonds

70 grams of sunflower seeds

20 grams of cocoa

2 teaspoons vanilla extract

100g dark chocolate

flavors:

• 2 balls of stem ginger, very finely chopped

• 1 sachet espresso powder + 1 tablespoon amaretto liqueur

• Dried cranberries + 10 drops very good balsamic vinegar

 

How to make it:

Soak the dates 10 minutes in hot water and remove the stone if needed

Put the dates with almonds and sunflower seeds in a food processor and grind.

Add the vanilla and cocoa and mix, it does not have to be completely smooth.

Divide the filling into three portions

Add to each portion a different taste (or leave as basis) and knead well

Melt the chocolate in a double boiler or carefully in the microwave

Hand roll small balls of stuffing, about 10 pieces per flavor

Dip the balls into the melted chocolate and remove them with a fork

Tap the excess chocolate off and put them on a plate lined with baking paper (I have tried it without baking paper, but then they no longer came loose from the plate, so really, baking paper!)

Place a small piece of ginger or cranberry in the wet chocolate, so you can recognize the different flavors.

Put at least 4 hours in the refrigerator to harden. 


Original recipe: 

2301