Cashew repen

Deze week lijkt de gezondheidsweek wel op mijn blog. Gisteren de gezonde chocolade truffels, vandaag gezonde cashew bars om mee te nemen naar werk of school. En later deze week gezonde chocoladebanaanbrood. (Gewoon om je nieuwsgierig te krijgen). En voor het geval je je afvraagt, nee niet alles wat ik maak is "gezond", hoewel, een lekker zacht M&M's cookie is een vorm van emotionele gezondheid, toch?

Terwijl de M&M's koekjes momenteel in de oven staan, schrijf ik over de cashew bars. (Het recept voor de M&M's koekjes volgt binnenkort, dat beloof ik).

Hoe dan ook, cashew bars. Samen met rozijnen, cranberries en zonnebloempitten zijn ze een goede bron van eiwitten, gezonde vetten en suikers om je aan de gang te houden tijdens het werk of op school.Bijeengehouden door honing en pindakaas en een beetje knapperig gebakken zijn ze een echte traktatie! Gewoon om ze een beetje mooier te maken, heb ik er wat witte chocolade overheen gedecoreerd. Het ziet er mooi uit en geeft de repen net een beetje extra smaak. Voel je vrij om weg te laten als je deze repen zonder de toegevoegde suiker en vet wilt houden.

Wat heb je nodig:

115g honing

1 theelepel vanille-extract

40g amandelmeel

Snufje zout

1 eetlepel pindakaas

200g ongezouten cashewnoten, grof gehakt

30g rozijnen

30g gedroogde cranberries

45g gezouten zonnebloempitten

30 g witte chocolade, gesmolten

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 150 ° C

Bekleed een 10x20 bakvorm met bakpapier met voldoende overhang aan de zijkanten om gemakkelijk te kunnen verwijderen uit het blik. Zet opzij.

Met behulp van een rubberen spatel of een houten lepel, meng de honing, vanille, amandelmeel, zout, en pindakaas samen tot gecombineerd.

Vouw in de cashewnoten, rozijnen, cranberries en zonnebloempitten.

Schep het mengsel in het bakblik en druk zeer stevig in een gelijkmatige laag.

Bak gedurende 22 minuten. Haal ze uit de oven en laat helemaal afkoelen in het blik op een rooster gedurende 1 uur, koel tenslotte nog een uur in de koelkast.

Verwijderen uit het blik en snijd in repen.

Smelt de witte chocolade voorzichtig in de magnetron en giet in een plastic zakje.

Snij een klein hoekje van het zakje en garneer in streepjes over de repen.

Laat uitharden in de koelkast.

Houd de repen in een luchtdichte container in de koelkast.

 

Cashew bars

This week seems to be health week on my blog. Yesterday the healthy chocolate truffles, today some healthy cashew bars to bring to work or school. And later this week some healthy chocolate banana bread. (Just to get you curious). And if you are wondering, no not all I make is “healthy”, although indulging in a chewy M&M’s cookie is a form of emotional health, right?

As the M&M’s cookies are currently baking in the oven, I am writing about the cashew bars. (The recipe for the M&M’s cookies will follow shortly too, I promise).

Anyway, cashew bars. Together with raisins, cranberries and sunflower seeds they are a packet of protein, good fats and sugars to keep you going during work or school. Held together by honey and some peanut butter and baked a little crispy they are a real treat! Just to make them a little bit indulgent, I added some white chocolate decoration. It looks pretty and gives the bars just a little extra flavor. Feel free to omit if you really want to keep these bars without the added sugar and fat.

 

What do you need:

115g honey

1 teaspoon vanilla extract

40g almond meal

Pinch of salt

1 Tablespoon peanut butter

200g unsalted cashews, roughly chopped

30g raisins

30g dried cranberries

45g salted sunflower seeds

30g white chocolate, melted

 

How to make it:

Preheat oven to 150°C

 Line an 8 or 9-inch square baking pan with parchment paper with enough overhang on the sides to easily remove the bars from the pan. Set aside.

Using a rubber spatula or wooden spoon, mix the honey, vanilla, almond meal, salt, and peanut butter together until combined.

Fold in the cashews, raisins, cranberries, and sunflower seeds until combined.

Transfer mixture to prepared baking pan and press very firmly into an even layer.

Bake for 22 minutes. Remove from the oven and allow to cool completely in the pan set on a wire rack for 1 hour, then transfer to the refrigerator to chill for 1 more hour.

Remove bars from the pan using the overhang on the sides and cut into bars.

Melt the white chocolate carefully in the microwave and pour in a plastic bag.

Cut a very small corner off the bag and pipe the chocolate over the bars in thin stripes.

Allow to harden in the refrigerator.

Keep the bars in an air tight container in the refrigerator.

 

Original recipe by Sallys baking addiction

1152