M&Ms koekjes

Belofte maakt schuld, deze heerlijke zachte koekjes met vrolijke M&Ms had ik je beloofd. Het heeft even geduurd voordat ik ze post, maar hier zijn ze dan. Aanleiding voor deze koekjes waren de M&Ms die ik cadeau kreeg omdat ik op de poezen van een collega had gepast. Na hun vakantie in Amerika kreeg ik een mooie sorteerdoos vol met kleuren M&Ms die ik nog nooit gezien had. Daar kon ik wel wat lekkers mee maken. Dat leverde dus deze koekjes op. Ze zijn lekker zacht, vooral door het gebruik van maizena, de extra eidooier en vooral, het koelen van het deeg! Sla deze stap niet over, anders loopt het deeg te veel uit op de bakplaat en krijg je hele dunne, hele krokante of zelfs taaie koekjes.

Ik heb nog M&Ms over, due wie weet volgt er binnenkort nog wel een recept hiermee!

 

Wat heb je nodig:

280 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

1 ½ theelepel maïzena

½ theelepel zout

170 gram ongezouten boter, gesmolten

135 gram lichtbruine basterdsuiker

100 gram kristalsuiker

1 groot ei + 1 eidooier, op kamertemperatuur

2 theelepels vanille-extract

1 volle cup M&Ms

 

Hoe maak je het:

Klop de gesmolten boter, bruine suiker en kristalsuiker totdat er geen klontjes meer in zitten.

Klop het ei en de eidooier er door. En daarna het vanille extract.

Meng de bloem, bakpoeder, maïzena en zout samen in een grote kom

Giet de natte ingrediënten in de droge ingrediënten en meng met een grote lepel of rubberen spatel.

Voeg de M&Ms toe en meng er door.

Dek het deeg af en koel in de koelkast gedurende 3 uur tot 3 dagen. Koelen is echt nodig! Dit voorkomt te veel uitloop van de koekjes.

Neem het deeg uit de koelkast en laat enigszins zacht worden bij kamertemperatuur, ongeveer 10 minuten.

Verwarm de oven voor op 165 °C.

Bekleed twee grote bakplaten met bakpapier.

Rol het deeg in ballen, ongeveer 3 eetlepels van het deeg per stuk.

Plaats 8 koekjes op elke bakplaat.

Bak de koekjes 11-12 minuten.

Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat gedurende 10 minuten en laat verder afkoelen op een rooster.


M&Ms cookies

Promises promises. I promised you the recipe for these delicious soft cookies with cheerful M&M's. It took a while for me to post them, but here they are. It’s my colleague’s fault I made these cookies. They went on holidays to the USA and meanwhile I looked after their cats. When they came back they brought me a color sorted box with M&Ms that I used for these cookies. They are nice and soft, especially because of the use of cornstarch, the extra egg yolk and especially cooling the dough! Do not skip this step, otherwise the dough will spread too much on the baking sheet and you get very thin, very crispy or tough cookies.

I have lots of M&Ms left, so maybe other recipes will follow soon after this one!

What do you need:

280 gram all-purpose flour

1 teaspoon baking soda

1 ½ teaspoons cornstarch

½ teaspoon salt

170 gram unsalted butter, melted

135 gram light brown sugar

100 gram granulated sugar

1 large egg + 1 egg yolk, at room temperature

2 teaspoons pure vanilla extract

1 heaping cup M&Ms

 

How to make it:

In a medium bowl, whisk the melted butter, brown sugar, and granulated sugar together until no brown sugar lumps remain.

Whisk in the egg, then the egg yolk. Finally, whisk in the vanilla extract.

Toss together the flour, baking soda, cornstarch, and salt in a large bowl

Pour the wet ingredients into the dry ingredients and mix together with a large spoon or rubber spatula.

Add the M&Ms and gently mix.

Cover the dough and chill in the refrigerator for 3 hours or up to 3 days. Chilling is mandatory.

Take the dough out of the refrigerator and allow to slightly soften at room temperature for 10 minutes.

Preheat the oven to 165°C. ‘

Line two large baking sheets with parchment paper.

Roll the dough into balls, about 3 Tablespoons of dough each.

Place 8 balls of dough onto each cookie sheet.

Bake the cookies for 11-12 minutes.

Allow the cookies to cool on the cookie sheet for 10 minutes before transferring to a wire rack to cool completely.

 

Adapted from Sallys recipe

2493