Amandel sinaasappelkoekjes, almond orange cookies.


Voor ongeveer 6 stuks

Snel zin in iets zoets, maar dan zonder suiker, zonder gluten en bomvol gezonde eiwitten en vetten? Hier een receptje dat zo klaar is. Ik heb expres een klein receptje gemaakt, voor maar 6 koekjes, zodat je niet meteen met een weekvoorraad koekjes zit. Het recept komt uit “gezond bakken” van Amber Albarda en ligt binnen 5 minuten in de oven.

Wat heb je nodig:

90 gram amandelmeel

½ theelepel wijnsteenzuurbakpoeder

22 gram kokosolie gesmolten

2 eetlepels ahornsiroop

1 theelepel geraspte sinaasappelschil

½ theelepel vanille extract

Snufje zout

6 pecannoten

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng in een kom het amandelmeel, zout, en het bakpoeder.

Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, ahornsiroop, sinaasappelschil en vanille extract.

Meng nat door droog en kneed tot een plakkerig deeg.

Vorm van het deeg 6 balletjes en leg ze op een met bakpapier bekleede bakplaat.

Druk de balletjes plat tot koekjes van ongeveer 1 cm dik.

Druk op ieder koekje een halve pecannoot

Bak de koekjes in 15 minuten gaar.

Laat even op de bakplaat afkoelen voor je ze oppakt.

For about 6 cookies:

Fancy a quick sweet fix without sugar and gluten but packed with healthy proteins and fats? Here’s a quick but small recipe that will tickle your taste buds but don’t leave you with a week’s supply of cookies. They are baking within 5 minutes! The recipe can be found in the cook book “healthy baking” by Amber Albarda.

What do you need:

¾ cup ground almond

½ teaspoon cream of tartar

1 ½ tablespoon coconut oil, melted

2 tablespoons maple syrup

1 teaspoon grated orange peel

½ teaspoon vanilla extract

Pinch of salt

6 pecan nuts

 

How to make it:

Preheat the oven to 356˚ F

Mix ground almonds, salt and cream of tartar in a bowl.

In another bowl, mix melted coconut oil, vanilla extract, maple syrup and orange peel.

Mix wet into dry and knead a (sticky) dough.

Shape into 6 balls and place on a baking tray lined with baking parchment.

Press the balls to ½ inch thick cookies and place a pecan nut on top.

Bake until light golden brown in about 15 minutes.

Leave to cool before removing from the baking tray.