Karamel marshmallows

Ik zit echt in de snoepmodus momenteel. Vorige week honeycomb en nu marshmallows. En niet zomaar marshmallows, maar karamel marmer marshmallows! Heerlijk fluffy marshmallow met een toef romige karamel erin. Zoeter dan zoet, maar erg lekker! Het vergt wel wat meer werk, en het allerergste; het wachten. Na het maken moeten de marshmallows eerst een paar uur opstijven en uitdrogen. En al die tijd liggen ze te lonken om opgegeten te worden. Maar ze zijn het wachten waard, als je deze hebt geproefd, wil je nooit geen spekkies of marshmallows uit de winkel meer! Het moeilijkst te geloven vond ik nog dat een beetje suiker en gelatine zo luchtig en stevig geklopt konden worden, maar het is echt waar. Je hebt geen eiwit nodig  om ze te maken. ( Het kan wel, maar dat wordt een recept voor een andere keer)

               

Wat heb je nodig:

Coating:

30 gram poedersuiker

30 gram maizena

 

Karamel:

65 gram suiker

30 ml water

1 theelepel glucosestroop

45 ml slagroom

Snuf zout

 

Marshmallows:

15 gram gelatine (9 blaadjes)

120 ml water

 

150 gram suiker

2 x 60 ml glucosestroop

60 ml water

Snuf zout

2 theelepels vanille extract

 

Suikerthermometer

Pan met dikke bodem

  

Hoe maak je het:

Week de blaadjes gelatine 15 minuten voor in de 120 ml water.

Doe ondertussen  water, suiker en glucosestroop in de pan voor de karamel.

Roer onder verhitten tot alles is opgelost.

Verhit door tot het mengsel een licht gouden kleur heeft en haal de pan van het vuur.



Verwarm ondertussen de slagroom tot het bijna kookt.

Roer voorzichtig de warme slagroom en het zout door het suikermengsel. (pas op, het kan flink spetteren!)

Doe de karamel in een kom en zet opzij.

Verwarm water met gelatine tot deze is opgelost.

Doe in een kom met mixer en roer er 60 ml glucosestroop door. Laat de mixer roeren.

Maak ondertussen de marshmallow door suiker, zout, 60 ml water en 60 ml glucosestroop in een pan te verwarmen.

Verwarm op middelhoog vuur tot het mengsel 123°C is.

Haal de pan van het vuur en schenk de suiker langzaam bij de gelatine in de mixer terwijl deze draait.

Roer op middelhoge snelheid 5 minuten.

Zet de mixer vervolgens in de hoogste stand en roer nogmaals 5 minuten.

Voeg de vanille toe en roer nog eens 2 tot 5 minuten op de hoogste stand tot het mengsel dik, wit en luchtig is en zeker 3 keer zo veel in volume is.

Schep ongeveer een kwart van het mengsel bij de karamel en roer goed door.

Spatel het karamelmengsel nu voorzichtig door het marshmallowmengsel maar meng niet volledig. Houdt het gemarmerd.

Vet een bakblik van 20x20 cm in met een klein beetje olie.

Bestuif het blik met de coating en schep het marshmallowmengsel er in.



Bestuif de bovenkant van het mengsel ook met de coating.

Zet onafgedekt minimaal 8 uur koel en droog weg.

Snijdt in stukjes en haal ieder stuk nogmaals door de coating.

Bewaar in een droge luchtdichte trommel.

 

 Caramel swirled marshmallows

I am in a candy flow right now. Last week honeycomb, and this week marshmallows. And not just any marshmallow, but caramel swirled marshmallows. These fluffy sweet treats are a bit more work to make, but definitely worth the wait (all eight hours of the wait! As they need to firm up and dry out a bit.) Once you tasted home made marshmallow, you never want store bought again, the difference is amazing. And to be honest, I never believed that just a bit of sugar and gelatin could become so fluffy and firm! I always thought marshmallow had to be made with egg whites (which is also possible). But none of that needed. (Although it may be a recipe for another time)


What do you need:

coating:

30 grams of powdered sugar

30 grams of corn starch

 

Caramel:

65 grams of sugar

30 ml water

1 teaspoon corn syrup

45 ml cream

pinch of salt

 

marshmallows:

15 grams of gelatin (9 sheets)

120 ml water

 

150 grams of sugar

2 x 60 ml of glucose syrup

60 ml water

pinch of salt

2 teaspoons vanilla extract

 

sugar Thermometer

Heavy saucepan

 

How to make it:

Soak the gelatin for 15 minutes in the 120 ml of water.

Meanwhile, place water, sugar and glucose syrup in a pan for the caramel.

Stir while heating until dissolved.

Heat through until the mixture is a light golden color and remove the pan from the heat.

Meanwhile, heat the cream until almost boiling.

Gently stir the warm cream and salt into the sugar mixture. (beware, it can be quite a splash!)

Put the caramel in a bowl and set aside.

 

Warm water with gelatin until it is dissolved.

Put in a bowl with mixer and stir in 60 ml glucose syrup by. Keep the mixer running.

Meanwhile, make the marshmallow by adding sugar, salt, 60 ml water and 60 ml of glucose syrup to a pan.

Heat over medium heat until the mixture is 123 ° C.

Remove the pan from the heat and pour the sugar slowly into the gelatin in the blender while it is running.

Stir on medium speed for 5 minutes.

Turn the mixer into the highest position and stir for another 5 minutes.

Add vanilla and stir for an additional 2 to 5 minutes at the highest setting until the mixture is thick, white, and light and is at least 3 times as much in volume.

Spoon about one quarter of the mixture into the caramel and stir well.

Now carefully fold the caramel mixture into the marshmallow mix but keep it marbled.

Grease a tin of 20x20 cm with a little oil.

Sprinkle the tin with the coating and pour in the marshmallow mix.

Dust the top of the mixture with the coating.

Leave uncovered for at least 8 hours in a cool and dry place.

Cut into pieces and dust every piece again with the coating.

Store in a dry airtight container.

1361