Chocolate chip cookies (healthier).


Voor ongeveer 10 stuks

Wat heb je nodig:

120 gram speltmeel

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel kaneel

¼ theelepel dubbelkoolzure soda

¼ theelepel zout

90 ml ahornsiroop

30 ml kokosolie

60 gram amandelboter (of pindakaas, maar dat is een sterkere smaak)

1 theelepel vanille extract

40 gram chocolate chips

 

Opmerking: ik vind de koekjes persoonlijk iets te zoet, ik zou 70 ml ahornsiroop gebruiken.


Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng in een kom het meel, bakpoeder, dubbelkoolzure soda, zout, en kaneel.

Voeg de chocolate chips toe.

Meng in een andere kom de gesmolten kokosolie, ahornsiroop, amandelboter en vanille extract.

Meng nat door droog en kneed tot een plakkerig deeg.

Vorm van het deeg 10 balletjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.

Druk de balletjes plat tot koekjes van ongeveer 1 cm dik.

Bak de koekjes in 11 minuten gaar.

Laat even op de bakplaat afkoelen voor je ze oppakt.

 

 

For about 10 cookies:

What do you need:

1 cup spelt fllour

1 teaspoon baking powder

½ teaspoon cinnamon

¼ teaspoon baking soda

¼ teaspoon salt

1/3 cup maple syrup

¼ cup raw almond butter

1/8 cup coconut oil

1 teaspoon vanilla extract

¼ cup chocolate chips

Note: Personally I think the cookies are a bit too sweet, I would add 2 teaspoons less maple syrup.

 

How to make it:

Preheat the oven to 350˚ F

Mix flour, salt , cinnamon, baking powder and baking soda in a bowl.

Add chocolate chips.

In another bowl, mix melted coconut oil, vanilla extract, maple syrup and almond butter.

Mix wet into dry and knead a (sticky) dough.

Shape into 10 balls and place on a baking tray lined with baking parchment.

Press the balls to ½ inch thick cookies.

Bake until light golden brown in about 11 minutes.

Leave to cool before removing from the baking tray.


Recipe from @chocolatecoveredkatie.com