Filo custards.

For English version scroll down

Wat heb je nodig:

1 pak diepvries filodeeg

200 ml melk

De schil van 1 citroen

1 kaneelstok

1 eetlepel bloem

50 gram suiker

50 ml water

2 eierdooiers

1 ei

Gesmolten boter om in te vetten

Poedersuiker om te bestrooien

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 220˚C.

Breng het water met de suiker aan de kook en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Het mag niet verkleuren. (karamelliseren)

Laat afkoelen tot onder de 100˚C (de suikerstroop is ongeveer 130˚C)

Klop de bloem met een beetje van de melk

Breng de rest van de melk met de citroenschil en het kaneelstokje aan de kook. Laat ongeveer 5 minuten koken en verwijder dan de citroenschil en kaneelstok.

Voeg de bloem en melk toe en roer goed door tot het dikker begint te worden.

Klop de afgekoelde suikerstroop er goed door.

Zet de pan in een bak koud water en blijf mengen tot het is afgekoeld.

Voed het ei en de dooiers toe en klop goed door.

Snijd de bladen filodeeg in vieren.

Neem 1 plakje, smeer in met boter en leg er een tweede plakje bovenop.

Doe dit met alle plakjes.




Neem een pakketje van twee plakjes en schep er een theelepel vulling op ongeveer 1 cm uit de rand langs de onderkant.

Rol het pakketje op als een sigaar en plak het uiteinde dicht met boter.

Smeer een beetje boter op de uiteinden en vouw deze om.

Leg de rolletjes met de plakkant naar beneden op een bakplaat.   

Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Laat afkoelen en bestrooi met poedersuiker.

  

 

What do you need:

1 pack filo pastry

200 ml milk

The peel of 1 lemon

1 cinnamon stick

1 tablespoon flour

50 gram sugar

50 ml water

2 egg yolks

1 egg

Melted butter

Powdered sugar

 

How to make it:

Preheat the oven to 428˚F.

Bring water and sugar to the boil and let boil gently for 5 minutes. Do not let it color.

Cool back to below 210˚F (the sugar syrup will be about 266˚F)

Mix the flour with a bit of the milk.

Bring the rest of the milk to the boil with the lemon peel and the cinnamon stick. Let simmer for about 5 minutes. Remove lemon peel and cinnamon stick.

Add the flour and milk and stir well until the mix begins to thicken.

Add the sugar syrup and mix well.

Leave to cool by placing in a bowl of cold water. Keep stirring until cold.

Add the eggs and yolks and mix well.

Cut the sheets of filopastry in 4 equal squares.

Take one small square and brush with butter. Place a second sheet on top and put aside.

Repeat with all the filo sheets.




Take one double sheet and make a stripe of 1 teaspoon of filling along the bottom of the sheet. Leave approximately ¼ inch at either side empty.

Roll up the sheet like a cigar, glue closed with melted butter.   

Brush some butter on the ends and fold the parcels closed on either side.

Place the parcels on a baking tray, folded sides down.   

Bake for 10 minutes until golden brown and crispy.

Leave to cool and sprinkle powdered sugar on top.