Havermout amandelkoekjes / almond oat cookies.


Wat zijn koekjes toch makkelijk en snel te maken! Dat is ook meteen een gevaar, want als je maar even trek hebt maak je ze in een handomdraai. De koekjes van vandaag zijn gemaakt met amandelboter (een soort pindakaas maar dan van amandelen) en havermout. Ik heb ze gezoet met oerzoet of sucanat, een suiker gemaakt van suikerriet dat al zijn goede eigenschappen nog heeft omdat het niet geraffineerd is. Er zit veel meer smaak aan dan aan gewone witte suiker en er zitten nog mineralen in. Maar als je alleen gewone suiker in huis hebt is dat natuurlijk ook prima.

Het originele recept is van Chocolate Covered Katie, alleen heb ik er wat bloem door gedaan, omdat ik het deeg wel erg nat en plakkerig vond. Het is een heel smakelijk koekje geworden, met een pure smaak en beetje crunch.

 

Voor 10-12 koekjes

Wat heb je nodig:

2 eetlepels bloem (naar keuze tarwe, volkoren, spelt)

½  cup (50 gram) havermout

¼  cup (30 gram) suiker of sucanat

½ cup (120 gram) amandelboter

2 eetlepels appelmoes

½ theelepel dubbelkoolzure soda

Snuf zout

 

Hoe maak je het:

Dit is echt het makkelijkste recept ooit.

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Doe alles in een kom en kneed door.

Vorm 10-12 balletjes en druk ze plat.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de koekjes 10 minuten en laat afkoelen op een rooster.

English translation:

Baking cookies can be so easy! Too easy sometimes.

Whenever you feel the desire to eat cookies, you can have them made in under 5 minutes. Just measure the ingredients, mix and shape.

(and then wait 10 minutes for the oven to do its job)

Today’s cookies are made of oats and almond butter (a kind of peanut butter, only made of almonds). As a sweetener I used sucanat, a raw sugar cane product that still contains all its original minerals and is packed with flavor! But if you don’t have that at home, feel free to use regular sugar of course,

The original recipe is from Chocolate Covered Katie, but I added some flour as the dough turned out rather sticky and wet.

It turns out to be quite a tasteful cookie, slightly crunchy on the outside with pure flavors. I hope you’ll enjoy.

 

What do you need:

2 tablespoons flour (all purpose, whole wheat, spelt, feel free to choose)

½  cup (50 gram) quick oats

¼  cup (30 gram) sugar or sucanat

½ cup (120 gram) almond butter

2 tablespons  apple sauce

½ teaspoon baking soda

Pinch of salt

 

How to make it:

This really is the easiest recipe ever.

Preheat the oven to 350˚F.

Measure all ingredients and add in 1 bowl.

Mix to a dough using your hands and shape into 10-12 balls.

Flatten into cookies and place them on a baking tray lined with parchment.

Bake for 10 minutes and leave to cool on a wire rack.