Caramel snickerdoodels.
Voor ongeveer 24 grote koeken
Wat heb je nodig:
345 gram bloem
2 theelepels wijsteenzuur
1 theelepel bakingsoda
1 theelepel kaneel
½ theelepel zout
230 gram boter, gesmolten
200 gram suiker
70 gram bruine basterdsuiker
1 ei
2 theelepels vanilleextract
24 rolo’s
Hoe maak je het:
Smelt de boter
Roer de beide suikers erdoor tot een romige massa
Klop het ei en het vanilleextract erdoor.
Meng bloem, wijsteenzuur, kaneel, baksoda en zout.
Zet het deeg een uurtje in de koelkast
Verwarm de oven voor op 175°C
Rol ongeveer 24 balletjes van het deeg
Breek de balletjes doormidden en stop er een rolo in
Plak de balletjes weer aan elkaar en rol mooi glad
Bekleed twee bakblikken met bakpapier en leg de deegballetjes erop, laat genoeg ruimte tussen de koeken, ze spreiden uit
Druk ze een beetje plat.
Bak ongeveer 11 minuten
Haal de bakplaten uit de oven en laat de koeken ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen.
Laat vervolgens verder afkoelen op een rooster.
Caramel snickerdoodles
Makes about 24 big cookies
What do you need:
345 grams flour
2 teaspoons cream of tartar
1 teaspoon baking soda
1 teaspoon cinnamon
½ tsp salt
230g butter, melted
200 grams of sugar
70 grams of brown sugar
1 egg
2 teaspoons vanilla extract
24 rolo's (caramel filled chocolates)
How to make it:
Melt the butter
Stir through the two sugars until creamy
Beat the egg and vanilla extract.
Mix flour, cream of tartar, cinnamon, baking soda and salt.
Put the dough in the fridge for an hour
Preheat the oven to 175 ° C
Role about 24 balls of dough
Break the balls in half and put it in a rolo
Stick the balls back together and roll smooth
Two baking trays lined with baking paper and place the dough balls on it, leave enough space between the cookies, they spread
Press them a little flat.
Bake for about 11 minutes
Remove the baking sheets from the oven and let the cake cool for about 10 minutes on the baking sheet.
then cool further on a rack.
Original recipe: http://sallysbakingaddiction.com/2013/12/22/caramel-surprise-snickerdoodles/