Pistache biscotti.

For Englisch version scroll down                                                                   

 

Wat heb je nodig:

220 gram (2 cups) volkoren meel of spelt meel

100 gram (1/2 cup) kokosbloesemsuiker of andere suiker

1 theelepel wijnsteenzuurbakpoeder

2 eieren

1 theelepel vanille extract

95 gram (2/3 cup) pistache noten

85 gram (1/2 cup) gedroogde cranberries

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 160° C.

Doe meel, suiker, bakpoeder, eieren en vanille extract in een kom en kneed er een deeg van.

Meng de cranberries en pistache noten erdoor.

Maak van het deeg 2 rollen van ongeveer 25 cm Lang.

Leg de rollen op een met bakpapier beklede bakplaat en druk een klein beetje plat.

 

Bak ongeveer 30 minuten tot de rollen een beetje gaan kleuren.

Haal de bakplaat uit de oven.

Snijd met een heel scherp mes de rollen in plakjes van ongeveer ½  cm dikte.

Leg de plakjes plat op de bakplaat terug.

Bak nu nogmaals ongeveer 10 minuten tot de koekjes goudbruin worden.   

   

What do you need:

220 gram (2 cups) whole wheat flour or spelt flour

100 gram (1/2 cup) coconut blossom sugar or cane sugar

1 teaspoon cream of tartar

2 eggs

1 teaspoon vanilla extract

95 gram (2/3 cup) pistachio nuts

85 gram (1/2 cup) dried cranberries  

How do you make it:

Preheat the oven to 320° F.

Add flour, sugar, baking powder, eggs and vanilla extract in a bowl and knead into a dough.

Mix in the cranberries and pistachio nuts.

Roll the dough into to 10 inch rolls.

Place the rolls on a baking tray lined with parchment paper and press somewhat flat.

 

Bake for approximately 30 minuten until the rolls start to bronze a little.

Remove the baking tray from the oven and cut the rolls into ¼  inch thick slices.

Place the slices back onto the baking tray and bake again for about 10 minutes until the cookies are a light golden brown.