Chocolade bananenbrood

 

 

 

 

 

Hier neerzetten voor ALLE pagina's!

 

 

Hier neerzetten voor ALLEEN DEZE pagina!

 

 

Zet de tekst voor ALLE pagina's hier neer!

 

 

Zet tekst voor ALLEEN DEZE PAGINA hier neer!

 

En hier is ie dan, het bloofde chocolade bananenbrood.

Deze versie is een aanpassing van mijn eerder geposte chocolate chip bananen brood. Deze keer geen chocolate chips, maar cacao en walnoten. En in plaats van boter en suiker heb ik kokosolie en dadels genomen. Dit brood is dus minder zoet (daarom noem ik het ook geen cake), maar wel erg lekker én gezond. Lekker als ontbijt of tussendoortje. Het brood is ook prima in plakken in te vriezen, zodat je ieder dag een verse portie mee kunt nemen. (als het je lukt om het brood zo lang te bewaren natuurlijk.)

Wat heb je nodig:

60 gram kokosolie, gesmolten

3 medium zeer rijpe bananen, hoe rijper, hoe zoeter

50 gram dadels

2 eieren

1 theelepel vanille extract

80 ml yoghurt ( ik heb griekse yoghurt gebruikt)

240 gram bloem ( ik heb volkoren speltmeel gebruikt)

2 eetlepels cacao

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel baksoda

½ theelepel zout

Walnoten, gehakt, naar smaak

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 ° C

Neem de bananen en prak ze fijn met een vork of in de blender.

Meng er de eieren, gesmolten kokosolie, yoghurt en  vanille extract door.

Maal de dadels fijn en schep er samen met de cacao, bakpoeder, baksoda en zout door.

Schep de bloem en de gehakte walnoten er door.

Bekleed een klein cakeblik met bakpapier en schep het deeg er in.

Bak in ongeveer 45 minuten gaar en laat afkoelen op een rooster.

 

 

Chocolate banana bread

 

And as promised, the chocolate banana bread.

This version is an adaptation of my previously posted chocolate chip banana bread. This time no chocolate chips, but cocoa and walnuts. And I took coconut oil and dates instead of butter and sugar. This bread is less sweet (that's why I don’t call it cake), but very tasty and healthy. Nice as breakfast or snack. The bread also freezes well into slices, so you can take out a fresh portion every day. (If you manage to keep the bread for so long, of course.)

What do you need:

60 grams of coconut oil, molten

3 medium bananas very ripe, the riper, the sweeter

50 grams of dates

2 eggs

1 teaspoon vanilla extract

80 ml yogurt (I used Greek yogurt)

240 grams of flour (I used whole wheat spelt flour)

2 tablespoons cocoa

1 teaspoon baking powder

½ teaspoon baking soda

½ tsp salt

Walnuts, chopped, to taste

How to make it:

Preheat the oven to 175 ° C

Take the bananas and mash them with a fork or blender.

Mix in the eggs, melted coconut oil, yogurt and vanilla extract.

Grind the dates finely and mix in together with the cocoa, baking powder, baking soda and salt.

Stir in the flour and chopped walnuts.

Line a small cake tin with baking paper and spoon in the dough. Bake about 45 minutes until done and cool on a wire rack

1485