Cornish pasties.

For Englisch version scroll down                                                                   

Wie durft te beweren dat de Engelse keuken slecht is, is echt nog nooit op de goede plaatsen in Engeland geweest. Ik ben echt een fan van de Engelse keuken, niet in de laatste plaats door de high tea! En wat dacht je van al die heerlijke, warm gegeten Engelse desserts, spotted dick, treacle tart, sticky toffee pudding, rabarber crumble, hmmmm. En dat alles overgoten met een rijke custard saus of dubbele room. Oke, light kun je de Engelse keuken niet noemen.

Vandaag echter geen zoet gerecht, maar een hartig; Cornish pasties.

Ooit gemaakt om de werklui een uit de hand te eten maaltijd mee te geven. Groenten en vlees verpakt in een pastei die koud ook prima smaakt. Ik heb het recept van een vriendin, wiens schoonmoeder uit Engeland kwam. Een origineel recept dus. Ik heb het echter wel een beetje aangepast, want waar haal je hier nog reuzel vandaan? En in april kon ik ook geen koolraap meer vinden, dus heb ik meiraapjes gebruikt.

 

Wat heb je nodig:

Voor ongeveer 22 stuks (kleine)

Deeg

450 gram (3 ¾  cups) bloem

2 theelepels bakpoeder

1 theelepel zout

75 gram (1/3 cup) koude roomboter in kleine blokjes

50 gram (3 eetlepels) reuzel (heb ik vervangen door 25 gram 1 ½ eetlepel) roomboter + 25 gram (2 eetlepels) margarine) in kleine blokjes

1 ei

130 ml (1/2 cup) koud water

Vulling

450 gram aardappels, kleingesneden

150 gram koolraap (ik heb meiraap gebruikt) kleingesneden

150 gram ui, klein gesnipperd

300 gram doorregen riblappen, fijngesneden (ik heb gehakt gebruikt)

Zout en peper

1 theelepel paprikapoeder

2 theelepels peterselie

1 theelepel tijm

1 eetlepel bloem

1 ei

Hoe maak je het:

Meng bloem, zout, boter en margarine en wrijf door elkaar tot een kruimelig geheel.

Voeg het ei toe en het water en kneed snel tot een soepel deeg. (Dit kan ook in een keukenmachine als je een krachtige motor hebt)

Laat het deeg een uur rusten in de koelkast.

Schil intussen de aardappels en de raap, snijd in kleine blokjes en snipper de ui. 

Meng de kruiden erdoor en peper en zout.

Meng 1 eetlepel bloem door het vlees of gehakt en meng dit door het aardappelmengsel.

Verdeel het deeg in ongeveer 20-22 gelijke delen.

Rol ieder stukje deeg uit tot een rond lapje van ongeveer 10 cm doorsnee.

Leg ongeveer 1 ½ eetlepel vulling in het midden van het deeglapje.

 


Vouw de randen naar elkaar toe en knijp ze boven de vulling van links naar rechts dicht. (Ze zien er een beetje uit als een drakenruggetje)

Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

Bestrijk ze met losgeklopt ei (ik doe dat zelf nooit, bij mij wordt alles veel te snel donker dan)

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Bak de pasteitjes 40 minuten, maar verlaag de temperatuur na 10 minuten tot 180˚C.   

De pasteitjes kunnen zowel warm als koud gegeten worden en zijn ook goed in te vriezen. Bak ze dan iets korter en bak ze voor het eten nog even 10 minuten af in een oven op 200˚C.

English translation:

Whomever dares to say that the English cuisine is terrible, has obviously never been to the right places in England. I am a big fan of the English kitchen, not in the least because of the high tea. And what about those delicious warm desserts; spotted dick, treacle tart, sticky toffee pudding, rhubarb crumble, hmmm! And everything covered in a thick creamy custard or double cream. I love it! Okay, it’s not exactly light and low calorie, but hey, my taste buds are enjoying themselves immensely.

Today however, not a sweet but a savory dish, Cornish pasties.

In the old days they were made so farmers and fishermen could bring their lunch ready packed in the food itself. Meat , potatoes and vegetables all wrapped up in a pastry to be eaten cold during work. I got the recipe from a friend, who’s mother-in-law was from England, so its genuine. However I did make some changes, cause I could not find any lard here (where do you get that?) and it is not the season for swede (rutabaga) so I used turnips instead (I hope the translation is correct, I have a photo)

 

 

What do you need:

For about 20- 22 pieces (small)

Dough

450 gram (3 ¾  cups) all purpose flour

2 teaspoons baking powder

1 teaspoon salt

75 gram (1/3 cup) cold butter, diced

50 gram (3 tablespoons) lard ,I replaced it by  25 gram (1 ½ tablespoon) butter ) + 25 gram (2 tablespoons) shortening, diced

1 egg

130 ml (1/2 cup) cold water

 

Stuffing

450 gram potatoes, diced

150 gram swede or rutabaga diced, I used turnips

150 gram onion, diced

300 gram marbled beef, finely cut (I used minced beef)

Salt and pepper

1 teaspoon paprika powder

2 teaspoons parsley

1 teaspoon thyme

1 tablespoon flour

1 egg (optional)

 

How do you make it:

Mix flour, salt and butter in a large bowl and rub to fine crumbs.

Add the egg and the water and knead to a supple dough quickly.

Leave the dough to rest in the refrigerator for 1 hour.

In the meantime, peel and dice the potatoes, swede and onions. . 

Mix in the herbs, salt and pepper.

Add the flour to the beef and mix, the add to the potato mixture.

Divide the dough into 20-22 pieced and rolleach piece  out to  4 inch diameter disks.

Place approximately 11/2 tablespoon of stuffing in the middle of the dough and fold closed over the stuffing. The pastries should resemble little dragons. (in my imagination)

 


Place the pastries on a baking tray lined with baking parchment.

Spread some egg in the pastries (which I never do, they always darken too fast when I do that)

Preheat the oven to 392˚F.

Bake for 40 minutes, but lower the heat to 356˚F after 10 minutes.   

The pastries can be eaten both hot and cold and freeze well.

Bake a little shorter when you plan to freeze them and reheat them 10 minutes at 390˚F for 10 minutes before eating.