Bananen chocoladebrood/ Banana chocolate bread Vandaag weer zo’n recept dat én lekker is, en ook  nog zonder veel schuldgevoel als ontbijt of tussendoortje gegeten kan worden. Bananenbrood met stukjes pure chocolade. Daar wordt je blij van, toch? Naar verhouding zit er maar heel weinig boter in vergeleken met een cake. Ook de hoeveelheid suiker kan door de geroosterde zoete bananen drastisch teruggebracht worden. Ik  heb zelfs nog minder suiker gebruikt dan in het recept dat ik tegenkwam op het blog van Jen; Baked by an introvert. Ik heb vandaag gewone bloem gebruikt, maar je kunt ook volkoren bloem of speltmeel nemen.

Voor voor het originele recept: klik hier

Het is wel echt een soort brood, dus niet al te zoet en lekker te combineren met bijvoorbeeld een beetje honing, boter, chocopasta, enz.

               

Wat heb je nodig:

60 gram boter

3 medium rijpe bananen

45 gram suiker (ik heb kokossuiker genomen)

2 eieren

1 theelepel vanille extract

80 ml yoghurt

240 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

½ theelepel baksoda

½ theelepel zout

Chocolate chips

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 175° C.

Leg de bananen met schil en al in de oven en rooster ze 15 minuten.

Dan zien ze er wat onsmakelijk uit, maar geloof me, de binnenkant is mooi van kleur, zacht, smeuïg en zoet.

Laat boter en eieren op kamertemperatuur komen.     

Meng boter met suiker tot het mooi gemengd is.

Klop een voor een de eieren erdoor.

Haal de bananen (afgekoeld) uit de schil en prak er doorheen.

Meng vanille en yoghurt erdoor.

Meng zout, baksoda, bakpoeder en bloem en spatel door het bananenmengsel heen. Meng niet te lang.

Spatel de chocolate chips erdoor. Ik heb twee handjes vol genomen, maar gebruik hoeveel je lekker vind.

Bak ongeveer 45 minuten tot het brood gaar is en laat op een rooster afkoelen.

  

 
    Banana chocolate bread

Today another recipe that is both delicious and that you can eat without much guilt as breakfast or snack. Banana bread with pieces of dark chocolate. There, that makes you happy, right? Proportionally, there is very little butter in in comparison with cake. The amount of sugar can also be drastically reduced because of the roasted sweet bananas. I even used less sugar than the recipe prescribed that I came across in the blog of Jen; Baked by an introvert. Today I used plain flour, but you can also use whole wheat flour or spelt flour. Keep in mind that this really is more like a bread than a cake. It tastes really nice with some honey, butter or Nutella.

For the original recipe: click here                                                            

What do you need:

60 gram butter

3 medium ripe bananas

45 grams of sugar (I used coconut sugar)

2 eggs

1 teaspoon vanilla extract

80 ml of yoghurt

240 gram flour     1 teaspoon baking powder

½ teaspoon baking soda

½ teaspoon salt

Chocolate chips

 

How to make it:

Preheat oven to 350°F.

Place the bananas with peel and all in the oven and roast for 15 minutes.

Then they look a little distasteful, but believe me, the inside has a beautiful color, is soft, smooth and sweet.

Allow butter and eggs come to room temperature.

Mix butter with sugar until it is nicely mixed.

Beat in the eggs one at a time.

Remove the bananas (cooled) from the peel and mash through.

Mix vanilla and yoghurt in.

Mix salt, baking soda, baking powder and flour and fold in the banana mixture. Do not mix too long.

Fold in the chocolate chips. I took two hands full, but use as many as you find tasty.

Bake about 45 minutes until the bread is cooked and let cool on a wire rack.

 

1480