Cola cake.

For Englisch version scroll down                                                                   

       

Wat heb je nodig:

Cake:

200 gram (1 2/3 cup) bloem

250 gram (1 ¼ cup) rietsuiker

½ theelepel dubbelkoolzure soda

¼ theelepel zout

1 groot ei

1,25 dl (1/2 cup) karnemelk

1 theelepel vanille extract

125 gram (1/2 cup) boter

2 eetlepels cacao

1,75 dl (3/4 cup) cola (echte, geen light)

Glazuur:

100 gram (1 cup) poedersuiker

1 eetlepel boter (15 gram)

1 ½ eetlepel cola

½ eetlepel cacao

¼  theelepel vanille extract

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng in een grote kom bloem, suiker, dubbelkoolzure soda en zout.

Verwarm in een pan op laag vuur de boter, cola en cacao tot de boter gesmolten is.

Klop in een kom het ei los met de karnemelk en vanille extract.

Voeg nat bij droog en meng tot een (vrij dun) beslag.

Bekleed een bakvorm van 22 x 22 cm met bakpapier.

Doe het beslag in de vorm en bak in 40 minuten gaar.

Laat de koek 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal hem uit de vorm en zet hem vervolgens op een rooster.

Zeef de poedersuiker in een kom.

Verwarm boter, cacao en cola in een pan op laag vuur tot de boter gesmolten is.

Haal van het vuur en meng poedersuiker en vanille extract erdoor tot een mooi glad glazuur.

Giet de glazuur over de cake terwijl deze nog warm is.

Laat het geheel afkoelen.


 


 

What do you need:

Cake:

200 gram (1 2/3 cup) all purpose flour

250 gram (1 ¼ cup) cane sugar

½ teaspoon baking soda

¼ teaspoon salt

1 large egg

1,25 dl (1/2 cup) buttermilk

1 teaspoon vanilla extract

125 gram (1/2 cup) butter

2 tablespoon cocoa

1,75 dl (3/4 cup) cola (regular, not light)

Frosting:

100 gram (1 cup) confectioners sugar

1 tablespoon butter (15 gram)

1 ½ tablespoon cola

½ tablespoon cocoa

¼  teaspoon vanilla extract

 

How to make it:

Preheat the oven to 356˚F.

In a large bowl, mix flour, sugar, baking soda and salt.

In a sauce pan melt butter, cola and cocoa.

In a separate bowl whisk the egg with the buttermilk and vanila extract.

Mix all wet ingredients into dry and mix to a (rather wet) batter

Line a baking tin of 9 x 9 inch with baking parchment

Add the batter and bake for about 40 minutes.

Cool down in the baking tin for 15 minutes, then transfer the cake to a wire rack.

Prepare the frosting by melting the butter, cocoa and cola in a sauce pan.

Add vanilla extract and sift the confectioner’s sugar into the mix to a smooth paste.

Pour the frosting over the cake while still warm and leave to cool.