Brownies

 

Het recept komt uit een van mijn favoriete kookboeken,

Hier zul je wel vaker een recept uit tegen gaan komen!



Wat heb je nodig:

Voor een bakblik van 20 x 20 cm

250 gram roomboter

250 gram pure chocolade

4 grote eieren

330 gram suiker

2 theelepels vanille-extract

150 gram bloem

1/2 theelepel zout

200 gram walnoten, gehakt 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 C.

Smelt de roomboter met de chocolade in een pannetje op laag vuur.

Laat niet te warm worden!

Meng in een kom de eieren met de suiker, vanille en zout. Klop een minuutje goed door.

Schep de roomboter en chocolade door het eimengsel.

Spatel de bloem en de walnoten erdoor.

Bekleed het bakblik met bakpapier, zo kun je de brownie later makkelijk uit het blik tillen.

Schep het beslag in het bakblik.

Bak ongeveer 35 minuten, de brownie mag van binnen nog een beetje smeuïg zijn.



Brownies

This recipe comes from one of my favorite cookbooks,
Here you will more often find a recipe coming from this!


What do you need:

For a baking tray of 20 x 20 cm

250 grams of butter

250 grams of dark chocolate

4 large eggs

330 grams of sugar

2 teaspoons vanilla extract

150 gram flour

1/2 teaspoon salt

200 grams of walnuts, chopped


How to make it:

Preheat oven to 180 C.

Melt the butter with the chocolate in a saucepan over low heat.

Do not let it become too hot!

In a bowl mix the eggs with the sugar, vanilla and salt. Beat well for a minute.

Spoon the butter and chocolate into the egg mixture.

Fold in the flour and walnuts.

Cover the baking pan with parchment paper, so you can lift the brownie  easily from the tin later.

Spoon the batter into the baking pan.

Bake for about 30-35 minutes, the brownie should still be a little fudgy inside.



1257