Kersen havermout ontbijtkoek / cherry oatmeal breakfast cookie.

For Englisch version scroll down                                                                   

Heb je eens trek in wat anders voor het ontbijt? Dit kun je de avond van tevoren maken en de volgende ochtend lekker uit het schaaltje oplepelen.

Een prima start van de dag met havermout, kersen, appelmoes, kokosolie en een beetje suiker. Genoeg om je heel de ochtend aan de gang te houden.

 

Wat heb je nodig:

35 gram havermout, gemalen

Snufje bakpoeder

Snufje zout

25 gram ruwe suiker

¼ theelepel kaneel

1 eetlepel appelmoes

1 eetlepel kokosolie

½ eetlepel melk

½ cup kersen, vers of diepvries, in stukjes

½ theelepel maïzena

½ eetlepel ahornsiroop

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180˚C.

Meng havermout, bakpoeder, zout, suiker, melk, kaneel, kokosolie en appelmoes in een kom tot kruimelig deeg.

Meng de stukjes kers, maïzena en ahornsiroop in een andere kom.

Vet een ovenschaaltje in met kokosolie.

Doe 2/3 van het deeg op de bodem en druk aan.

Verdeel de kersen er overheen.

 


Dek af met het resterende deeg, het is ok als het niet helemaal afdekt.

Bak ongeveer 40  minuten.

Laat afkoelen en haal uit het schaaltje of lepel direct uit het schaaltje.   

 

 

Fancy something different for breakfast? This is an easy to make breakfast with oats, cherries, coconut oil, apple sauce and a bit of sugar. You can make it the night before and spoon it up the next morning. It’s enough to keep you going all morning.

 

What do you need:

35 gram (1/3 cup) oats, grinded

Pinch of baking powder

Pinch of salt

25 gram (1/8 cup) brown sugar

¼ teaspoon cinnamon

1 tablespoon apple sauce

1 tablespoon coconut oil

½ tablespoon milk

½ cup cherries, fresh or frozen, cut in pieces

½ teaspoon cornstarch

½ tablespoon maple syrup


How to make it:

Preheat the oven to 356˚F.

In a bowl mix oatmeal, baking powder, salt, cinnamon, sugar, milk, oil and apple sauce.

In another bowl, mix cherries, cornstarch and maple syrup.

Grease a ramekin with coconut oil

Press 2/3 of the dough into the ramekin and press down.

Place the cherry mix on top and cover with the remaining dough.

 


Bake for about 40 minutes.

Leave to cool before removing from the ramekin, or eat straight from the bowl.