Pompoen mueslirepen/ pumpkin granola bars.

Zo, na de eerste zoete invasie uit Portugal vandaag weer even een gezond recept. Er moeten tenslotte ook snacks mee naar het werk genomen worden, en dat kan niet altijd gebak zijn. (Toch? of wel?) Ik heb gekozen voor een recept van Katie Higgins, een pompoen muesli reep met abrikozen en cranberries.

Het recept is genoeg voor ongeveer 15 repen, dus voorlopig genoeg te snacken zou ik zeggen. Ik heb in het recept de rice crispies vervangen door verkruimelde rijstwafels, omdat ik in rice crispies die in Nederland te koop zijn te veel suiker vind zitten. Voel je echter vrij om gewoon rice crispies te gebruiken.


Wat heb je nodig:

250 gram gekookte gepureerde pompoen

100 gram amandelboter

11/2 theelpel vanille extract

8 gedroogde abrikozen

½ cup gedroogde cranberries

½ cup gemalen amandelen

2 rijstwafels, verkruimeld of 1 cup rice crispies

100 gram havervlokken

½ theelepel koekkruiden

½ theelepel kaneel

Snuf zout

3 eetlepels suiker

 

Hoe maak je het:

Verwarm de oven voor op 180̊ C.

Bekleed een bakblik van 20 x20 cm met bakpapier

Meng de pompoenpuree met de amandelboter en de vanille.

Maal de abrikozen en de cranberries met de amandelmeel fijn.

 


Verkruimel de rijstwafels en doe met de havervlokken, abrikozen, cranberries, amandelen, suiker en kruiden in een kom.

Menf het pompoenmengsel er door heen.

Stort uit in het bakblik en druk heel goed aan.

Bak ongeveer 30 minuten.

Laat afkoelen en snijd in repen.

Bewaar de repen in de koelkast of vries ze in in een luchtdichte container.

 

 

Pumpkin granola bars.

After the first Portuguese pastry some healthy snack again to bring to work coming week. After all, I can't bring pastry to work every day, can I?

I made a recipe from Katie Higgins, a pumpkin granola bar packed with dried fruits and oats to keep you going during working hours.

The recipe makes about 15 bars, so plenty to go around. I replaced the rice crispies in the original recipe with crumbled rice crackers. Personally I think there is too much sugar in rice crispies and I don't like them very much, but feel free to use them if you like them!


What do you need:

1 cup 250 gram pumpkin puree

½ cup 100 gram almond butter

11/2 teaspoon vanilla extract

8 dried apricots

½ cup dried cranberries

½ cup almonds

2 rice waffles, crumbled or 1 cup rice crispies

1 cup, 100 gram rolled oats

½ teaspoon pumpkin pie spice

½ teaspoon cinnamon

Pinch of salt

3 tablespoons sugar

 

How to make it:

Preheat the oven to 350̊F

Line a 10-inch square baking tin with parchment paper.

Stir together pumpkin puree, almond butter and vanilla.

In a food processor, grind the almonds, apricots and cranberries into a fine crumb.

 


Add rice, oats, spices, sugar and salt and mix.

Add the pumpkin mixture and stir well.

Scoop into the baking tin and press very firmly down.

Bake for 30 minutes.

Leave to cool completely before cutting into bars.

Store in an air dry container in the fridge or freezer.